Напълно аграрен fix за счупен нокът

в : Artfixed!Todayманикюр

12.21.13

@ 3:20 PM

от GattaNegra

Този метод е стряскащ за незапознатите, моля седнете удобно. Нещата, които жените си причиняват в името на суетата са страшни.

Празниците вече са тук, ако присъстваш на всяко събитие, на което си поканен, съвсем спокойно можеш да не станеш от масата до 10 Януари.

Ето,  и нашата фирма ще си има Коледно парти. И аз като всяка кифла ставам сутринта с мисълта, че сега ще си направя страхотен маникюр и ще ми завиждат колегите от женски пол.

Е да, ама не.

Докато се борих с кафемашината сутринта успях да си строша нокътя и от двете страни, което ми остави доста ограничен избор относно лаковете и формите.

Е, как да пожертвам останалите 9 нокътя заради един? Веднага ще приложа аграрен фикс 😀

Ето го строшения нещастник. Капчица и хартийка :D Междинна фаза Краен резултат Коледният ми маникюр за партито :D Ето го строшения нещастник.

Нокътят трябва да е счупен така, че да е останала част извън живеца. Много е важно да има здрава материя, да не лепим върху жив нокът! Ако ще прилагате този метод да знаете, че е само за сръчни хора, с ръце заврени  в дупето няма да се справите и няма да съм ви виновна аз! Ако сте от тези, намерете си добра маникюристка, да ви направи изграждане с акрил! 

Необходими уреди и материали:

  • една или повече фини цигарени хартийки
  • полираща пила
  • обикновена пила
  • ножица за маникюр
  • пинсета
  • лепило Капчица или истински каноконлит!  – с друго не става, пробвала съм!

И така, първо се изрязват парченца от цигарената хартия, които да са горе-долу по размера на липсващата част от нокътя.

Внимателно с пинсетата, без да си залепваме пръстите един за друг, намазваме нокътя и пасваме парченцата.

Намазваме и самите хартиени парченца от всички страни.

Процедурата се повтаря до наслояване на три или четири слоя в зависимост от дебелината на нокътя (някои просто имат по-дебели нокти). Трябва да се внимава да не остават въздушни мехурчета между слоевете.

Чака се да изсъхне добре, ама много добре.

Не се стряскайте от вида на нокътя си – това са междинни етапи. Ако се омажете с лепило почистете с разредител за лак за нокти и намажете с крем.

След изсъхване излишния материал се изрязва с ножица, после се отпилва с обиновена пила, след което се полира с полираща до постигане на визия и усещане за естествен нокът.

На последните две снимки се вижда резултата. Напълно незабележимо е на коя ръка съм поправяла нокътя (признавам само, че е безимен пръст!), но успях да повторя ноктите от 3 Март, на които толкова се радвах (аз съм нарцис, тва е!)

Този метод е подходящ само за моментите, когато си по халат, с мокра коса, ролки на главата, 5 лв. в джоба и наоколо няма добра маникюристка. Не се препоръчва да го правите непрекъснато, макар, че аз една цяла седмица ходих с десет такива удължени нокътя и нямах проблеми после.

Усещането като цяло е за естествен нокът, ако сте изпълнили номера правилно няма причина да усещате нещата различно с този нокът при драскане, почукване или бъркане в носа :D.

 

 

добави

Spam protection by WP Captcha-Free