Железният Хайнрих / Жабокът Цар (ЛодкаТаМи!)

в : I Me MineЛодкаТаМи!)приказка

07.16.19

@ 10:51 AM

от GattaNegra

Железният Хайнрих – Жабокът Цар според мен си е отвсякъде лодкообразуващ материал от първа степен.
Най-общо казано, една глезена принцеса била принудена да изпълни дадената дума, и да прибере жабока (който и направил услуга) в двореца, че чак и в леглото си. Ма тва, щото царят я накарал, тя нещяла. Та както нещяла, докато никой не я гледал се опитала да затрие жабока, чрез изтрескване в стената, а той от своя страна се превърнал в принц, че се и оженил за пиклата.
Когато дошла каляската на принца, на нея бил и верният слуга Хайнрих. Принцът се возил доста на тръни, понеже нещо непрекъснато трещяло. Но не било (както височеството си мислело) каляската, а идвало от слугата му – Хайнрих. Той от жал към господаря си, бил стегнал сърцето си с  железни обръчи, да не се спука от мъка, защото е превърнат в жабок (зла магия, бла-бла). Ама сега, когато вече не бил жабок, се обръчите от радостното думкане в гърдите на Хайнрих се строшили един по един (което пък стресирало височайшите пътници).

Чувствала съм как падат обръчите от сърцето. А тях сам си ги слагаш. Свикваш и спираш да им обръщаш внимание, понякога за дълго. И като ги отняма, изведнъж вече дишаш, тичаш, летиш.
Летя.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free