Shitty Service (Части за прахосмукачка от ЧУЖБИНА)

в : made-in-bgshitty serviceSo what ?Today

02.22.16

@ 12:59 PM

от GattaNegra

Следващите в класацията са Zelmer.

Винаги съм била доволна от дистрибутора Densi, понеже уредите им не са супер скъпи и ако ми трябват консумативи – винаги са на линия.
Прецаках (аз ли няма!) поредната част на поредната прахосмукачка, без която не може (919.0068).
Прахосмукачката е много яка, но точно както и на предишната – а си без тоя чарк – байбай Zelmer.

Миналия път с предишната прахосмукачка, като счупих друг чарк, Densi ми помогнаха да си реша проблема. (Наложи се да отида на място в сервиза, понеже не можели така по телефона). Наложи се да поръчам половината прахосмукачка едва ли не, понеже чаркът, който съм строшила (парче пластмаса) не се продавал отделно . От сервиза ми се обясни, че видиш ли това, дето съм го строшила всъщност не било измислено да се отваря… ми що се отваря тогава?!) Купих чарка, после имаше разен стрес вкъщи и тоя път друг чарк изчезна. Вероятно от разсеяност съм го метнала в кофата. Даже не съм питала продава ли се. Не му мислих много, направо смених модела, понеже старата нали е стара. (През Януари чаркът, който съм загубила, пристигна от Полша, на цена около 16 лв. с доставката.)

Чудно, ама оня ден натиснах по-силно  и аналогичен, също толкова тъпо измислен чарк на НОВАТА прахосмукачка изпращя и ми се разпадна в ръцете.

След около пет телефонни разговора и три имейла и след като от официалния сервиз ме увериха, че чаркът е поръчваем, изведнъж решиха, че ще поискат едни около 50+ лв. отново за “цялата кошница”, понеже видиш ли, чаркът не можело да се поръча отделно. Пластмасово капаче, което в украинския, руския и полския продавалник, както и по десетките им сайтове за резервни части е 5 лв. Именно! Ако щеш… И си тормозя приятелите да ми купуват парче пластмаса и да ми го носят от чужбина, щото… нали…
Удобно, прахосмукачката си държи цената от 400+ лв., но части НЯМА.
О, да! точно за оная прехвалената става дума
.
В
ероятно точно тоя чарк в нормални домове БЕЗ две котки не се налага да се мие на всяко чистене.
У нас обаче, това е наложително.
Тъжно, но в момента се чувствам така, сякаш нямам намерение да си купувам уреди Zelmer повече. Не за друго, а защото трети път си говоря със сервиза в София и за трети път си лазим по нервите (историята как НЕ СИ поръчах филтри и тръби за старата прахосмукачка е от миналата година, за това ще я спестя).

Като цяло все още мисля, че Денси са пичове.

В частния случай се нервирам на Zelmer.

Писах на Zelmer на официалния им сайт. Отговориха, че чаркът се продавал само с кошницата. Чупиш и хвърляш целия уред, или плащаш 1/4 от цената на новия.

Чудно тогава, от къде се появяват тия резервни части по всичките им продавалници!? Краде се в завода ли, що ли? Е, и това ги попитах, но отговор не получих.

И като цяло оправданията, че било стар модел, ма нямало го, ма не се произвеждало, ма много било ново, нямало внос, нямало търсене..
Ми нали се продава по магазините? Как така няма да има части?

Нормално? Имам чувството, че  сме по-далеч и от племената с кучешките впрягове от тая мечтана Европа и корнукопията на изобилието.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free