Каварна? Много шум за нищо.

в : So what ?бунищеконцертимузикаТук и там

01.31.16

@ 3:46 PM

от GattaNegra

Чета тук и там някакви неща и всеки трети пост е Каварна та Каварна. Истерии, закани и псувни по адрес на Ставрева, пожелания за оставка и смърт…

Каварна е някакво забито рибарско градоселце, пълно с недоволни лелки и чичковци, чиито синове и дъщери отдавна работят и живеят предимно другаде. И никога, ама никога местното население нито се е радвало на прословутия Рок Фест, нито му е било приятно, че през лятото точно там се провежда това събитие. Отиваш на квартира и хазяйката ти обяснява, че едва ли не си е изгонила децата, които искали да летуват при нея обаче тя нали теб да настани….

Десетки жени и мъже дават стаи и квартири в Каварна по време на феста, обаче официално няма нито една. Няма квартирно бюро, няма данъци…

Метълите, особено пияни, не са първа радост за окото. Носят си пиене от родните места,  предпочитат да пият до пет сутринта, да спят на някоя пейка, палатка, по пет в квартира за един и т.н. Нормални неща, когато си млад и не ти пука всичко това е абсолютно окей, обаче не храни Индустрията.

Индустрията се храни от хора с пари, които са дошли да ги похарчат. В аудиторията на Рок Феста има и такива хора, но уви, те НЯМА къде да си похарчат парите, понеже Каварна сама по себе си е една насрана кочина.

Ходила съм доста пъти, водили са ме като куфар на Нова година и самостоятелно съм изявявала желание и съм присъствала на летните мероприятия … Личните ми наблюдения са за едно мръсно и негостоприемно населено място, където друга причина да попадне човек, освен заради т.нар. Рок Фест няма и не може и да има.

Спала съм и по хотели, и при хазяи, и на палатка и в околните паланки. Всяко настаняване е различно, дразнещо и чаровно по някакъв свой начин. Прашният, мръсен градски пейзаж с изкорубени тротоари,  неокастрени дървета, строежи навсякъде, неокосена трева, липсата на годно за пиене кафе в ранна утрин,  отношението на местните, все едно ти правят лична услуга, когато си купуваш вафла, насрания им “плаж”липсата на място, където човек може да яде нормална храна… Много очарователно.

Храна, да. Никой не може да ме убеди, че полусуровите топчета мляно месо в пластмасова тарелка са храна…  Експеримента показва, че даже уличните кучета не я ядат тая гадост.

Плаж. Боже. За повечето хора без личен автомобил като мен, ходенето на “плаж” в Каварна е доста весело и запомнящо се преживяване. Пет дена път с камили (градския транспорт поне е редовен!), накрая се озоваваш на пет квадратни метра бунище. Поне за тия три дни, когато имат туристи, да го бяха изринали с една лопата. Най-интересно ми беше, че на т.нар плажове имаше заведения, и на въпроса защо на плажа има повече купчини боклук и умряла риба, отколкото плажуващи, отговорът е, че плажът е (не е) даден (все още) на концесия и не е тяхна работа да знаят кой трябва да го почисти.  Пък и те туристите цапали…

Двама цигани с две гребла за 2 часа …

Ииии .. да. Кенефи НЯМА. Може да си клиент на заведението, обаче кенефът НЕ РАБОТИ.

Е, и милиони да имам, просто няма да ида да ги похарча в Каварна.

Няма нужда да плюем Ставрева, тя и нейният застарял електорат милеят за Алла Пугачова и Маргарита Хранова и облика на летните курорти от “едно време”. Нищо, че конете от файтоните вече отдавна са направени на луканка, а “Моля Фото” фалира, понеже всеки трети има айфон.

Искрено се надявам прословутия фест да го преместят в Пловдив, да речем. Или във Враца. Някъде, където хората на местно ниво имат желание да посрещат гости и да са част от купона. И без това София – Каварна е твърде дълга дестинация за два дни кофти озвучаване, насран плаж, несмилаема храна и пълна липса на кафе.

Цонев постави началото. Изпълнителите вече знаят къде е България, разбраха, че тук жените са горещи, а алкохолът – без пари, публиката е ласкава и търпелива и даже и всяка година да идват – пак ще им се радваме и ще си плащаме тридневно билетче, за да спим на палатки на края на града срещу гробищата и да ядем сурови кюфтета на цената на вечеря в ресторант с покривка в София.

От друга страна – българската публика е вече разглезена – имаме високоскоростен Интернет, всеки с малко повече амбиция може да литне с първия самолет към който и да е европейски фестивал, а тук някои от групите идват едва ли не всяка година…

Може би пък е време да се преосмисли идеята за двата летни “фестивала” по едно и също време?

2 коментари »

  1. Hughy Mordacai каза:

    January 31, 2016 в 4:30 PM

    Hughy Mordacai liked this on Facebook.

  2. Ognyan Manchev каза:

    January 31, 2016 в 9:16 PM

    Ognyan Manchev liked this on Facebook.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free