Нов цвят за стария Pickguard.. дали? Наистина ли черната китара не свири по-добре!?

в : fixed!китарамузикаремонт

03.18.14

@ 12:47 AM

от GattaNegra

Тия дни все повече ме чопли, че китарата ми прилича на мартеница.
Вярно, през Април е купувана. Явно тогава комбинацията от червено и бяло не ми се е струвала толкова идиотска за нещо, което е ~ 50 см. в диаметър. Сега ми иде да си я строша в главата, понеже не мога да се сетя защо съм взела точно в тези цветове?
Но мартениците предполагат празничност и еуфория! А каква ти еуфория – аз един акорд като хората не мога да хвана! Само се депресирам от тази гигантска еуфорична мартеница в ъгъла. Тя се плези, намига с лъскавите си ключове и изобщо се присмива !

Ама то тя черната китара не свирела по-добре от бялата.
Ама земи да свириш, вместо да измисляш глупости.
Боли те фара как изглежда, нали не можеш да свириш на нея..

Е, хубаво де.
Акустичната звучи много добре, но ми е по-сложна и напоследък все се заигравам с другарката електрическа. По-лесно се свирят упражненията на нея, а като ми писне винаги мога да изжуля някой ефект и да не ми пука, че звуча като стадо котки, които биват драни живи.

Замъкнах се на един единствен урок с въпросната черна, лакирана акустична китара. Учителят ми възложи елементарно упражнение и аз го накълвах, стана ми интересно и седнах да чета за ноти и тям подобни. Започнах от преди А и Б, понеже те са за напреднали.

Оня ден докълвавах едната от школите на Юли Марков*. Знаменит е този гн. Марков – много интересно ги е поднесъл нещата, даже и глухари като мен успяват да се справят!
Ха – тук едно упражнение, ха – там едно и хоп станало 2 часа. Лягам си аз, но се оказва, че имам морска болест. Ни се седи, ни се лежи. Все едно се бях отровила – виеше ми се свят, обръщаше ми се стомаха .. лудница!

На другия ден като влязох в стаята с китарите се усетих, че си мисля как китарата ми АМА СЪВСЕМ  прилича на гигантска мартеница.

Четох тук, четох там, прерових eBay, прерових из родното пространство, обаче не можах да си намеря черен pickguard за точно този модел. Намерих други цветове с други цени разбира се 😀

След това реших да заложа на гениалната идея да пробвам с PVC фолио за да видя поне ефекта какъв ще е преди да си купувам pickguard от магазина.

Речено-сторено! Днес се хванах,  занесох се до Bricolage, награбих една ролка черно фолио и таман вече да си ходя – окото ми се спря на едно червено с блестящи нещица, които си сменят цвета в зависимост от ъгъла. Точно стръв за гарги 😀
Е, прибрах се у нас и с двете 😀

С малко чудене, ровене из упътването и т.н успях да обзаведа стария бял pickguard с нова премяна.
Всички наоколо казаха, че е станало чудесно. И на мен ми харесва така като го гледам  до лявата ми ръка.. Вече не ме дразни на вид.


Обаче гледайки “преди” и “сега” на снимката – май преди си беше по-добре :C

Е, поне видях какво има отвътре…

 * Школите ми ги даде един приятел. Благодаря ти от сърце! Ти си знаеш кой си!

добави

Spam protection by WP Captcha-Free