Кого т’ва? (На стъпка от Ада. Дзвер. ЛодкаТаМи!)

в : I Me MineToday

07.16.19

@ 9:34 AM

от GattaNegra

Поради една или друга причина изглежда напоследък се връщам и минавам по започнати пътеки.
Дали е поредица от втори шансове, дали е просто, защото се осмелих и сложих единия крак пред другия, дори пък не е невъзможно онези-в-които-не-вярвам-но-те-съвсем-добре-си-ме-подозират да се ебават нещо?
Знам ли. Все едно се връщам към книга, четена 15 пъти – откривам нови детайли, нови Неща.
Точно си мислиш, че щракат добре нещата, то било предварително ехо от някой шамар.

Пътищата, по които минаваме, завоите, реките, които пресичаме, променят ни и …нали. Там други хора срещаме, оставяме, откриваме филията с масло и чубрица отново и отново…

А какви пътища е извървяла тази, която сипа на Дзвер антифриз? Какво и беше направило то, че тя го осъди да умре в тия мъки? Как реши изобщо, че е в нейна власт? Жена спрягам, понеже отровата е по-често приятелка на жените. Уви.
Дзвер можа да умре бързо. Много други – не.
Но тя е на стъпка от Ада. Нейн, собствен и неумолим.
Щото Адът е лична работа.. носим си го, като задника.
А Данте им пее да не смеят да го следват (чълнът му крилат) с техните всекидневни тъпотии (в малките си лодки). (Счупих се да търся от къде е, и ще намеря точния цитат, но не днес!)

Всеки гребе в лодката си. Каква лодка ще е тя, зависи от разните детайли. Някои имат мъъънички, разбити, продупчени лодчици, да се чудиш как плуват. Ма на, плуват, като змей.
Други пък се возят в параходи направо. Ама то цял параход за сам човек…
А пък Мойта лодка напоследък я няма оная анджаклама, която и позволява да се закрепва в ансамбъл (за) и да плува заедно с други. Опитвам се да намеря къде ли я изтървах.

Всъщност горните неща имат връзка 😀 нищо, че не се вижда от пръв поглед.

Нещо, някога някак е наклонило нещата, щото лодката на всеки от нас да е такава или онакава. Но сами ли си строим лодките? Може ли някой да си смени, счупи или поправи лодката, след като веднъж е слязла на вода?

Едно от тия неща са музиката, игрите, книгите, оная вредна леля, дето замахва с показалката, ако щеш. Но приказките са от най-ранните фактори за лодкообразуването у човек.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free