Бай Пърдешко празнува.

в : I Me MineToday

02.10.19

@ 2:46 AM

от GattaNegra

Събуждам се одеве от зъбобол. Имам си един кариес, януарски, не смогнах и миналата седмица да му уредя любовна среща с когото трябва и ме мъчи, гадината.

Ма най-мразя от болка в зъб да се събудя. И сега, докато чакам нурофенът да си свърши работата, да взема да разкажа за бай Пърдешко.

Бай Пърдешко, значи, е страшен чешит, обикновено адски проста намяра. Все далавера върти и все гладен ходи. Характерно при него е това, че много често съзаклятничи на ушенце, загражда хората, за да им дума на четири очи, обяснява велики схеми.

От друга страна, на празник, няколко дни преди и след празника, че и без особен повод, така поне дважди седмично, бай Пърдешко е на софра. Той принципно по празници е все зает. Яде, пие, спи, пърда и смърда на чесън и киселко. Все бърза, щото да уважи хората, все пак на маса го чакат, кой има време да се пудри и плакне като невеста?

Бай Пърдешко оценява всяко шише, всеки стакан, всяко мезе колко струва, от къде е донесено, кой го е донесъл, знатен ли е, не е ли.

За него е престъпление, ако не пийне.. Ако не се насвини де. Поне едно шише на сядане трябва да се оправи. На човек.

Един дерт има само бай Пърдешко, един, но много голям. Зъби го мъчат, горкия. Не може да се храни, милият. Е, да не става зян-ще хапне, да не обиди домакинята, но с какви мъки само! Зарад туй и шоколад много-много не обича. Той и без това е за малки деца!

Пък зъболекарите – скъпо взимат, изедници. 40 лв. за малка, 70 за средна и 90 за голяма пломба. А шише пещерска черен етикет от 0.7 литра е само 8-9 лв. Като му кръвнат венците -ще се нажабури и готово, какво толкова.

Ма той не, че пие такива профански помии. Не. Ама на гости що да не занесе? Иначе уиски, бърбън… Кутия цигари за всеки случай и партито е на 6. Даже при добър късмет цигарите може да минат и на аванта, зависи от компанията.

Обикновено стои в домашна обстановка. Не, че бай Пърдешко няма пари да ходи по заведения. Ходи без колебание. По кръчмите е цар на моабета и кове мадамите като с патлак за пирони. Сервизния персонал – това са черни роби, трябва да тичат до премала.

Та..зъби го мъчат, горкия.

За беда Бай Пърдешко изобщо не се усеща, че като зине да обяснява схеми и тактики, хората около него направо посиняват от аромата на дъха му.

Характерно за мириса на развалени зъби е, че лъха на метър-два от говорещия. И точно, защото говори, тоест праща въздуха далеч от себе си, говорещият не схваща проблема.

Горкия, има чувството, че хората някак странят от него.

За да не странят и от мен, в понеделник съм при леля Зъбоболя.

Айде лека нощ и стоматологични сънища.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free