bg.wikipedia – Ограничени хора колкото си искаш!

в : Бисери

08.18.09

@ 6:56 PM

от GattaNegra

За модератора на този сайт http://bg.wikipedia.org явно е по-важно да му е чистичко, отколкото да му е вярна информацията.

Един ден търсих Тигрова котка, и представете си изумлението ми, когато намерих в тази статия:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Котка

това:

Улична превъзходна

Жаргонното название порода “улична превъзходна” е придобило гражданственост в българския език, и особено сред градското население. Представлява събирателно понятие за всички видове улични котки (също и кучета), чиито породи не могат да бъдат установени поради многобройни смесвания между различните породи. В уличните котки могат да се открият остатъци от най-разнообразни породи, но най-често те са късокосмести. Окраската им варира от бяло до черно с много петънца и шарки. Уличната котка се размножава, но и умира най-бързо, тъй като никой не се грижи за нея.

За пръв път разбирам, че това е ПОРОДА.

Редактирах раздела, като използвах оригиналната статия от ИСТИНСКАТА уикипедия:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cat

И какво огромно изумление ме обзе, когато този особен човек Петър Петров ОТНОВО върна статията в стария вид, изтривайки трите реда, които бях превела.

Ето ги и моите три реда:

Тигрова котка
Шарени, с разнообразие от разцветки. Класическата “петниста” котка (или “мраморна”) е най-често срещана. Шарките и са несиметрични. “Скумриената” или “шарена” котка е покрита с поредица от вертикални ивици по продължение на страните на котката (наподобяващи на шарките на рибата скумрия). Този вид, но на отделни петна се нарича “петниста” котка. И накрая, тъмните ивици на шарките могат да изглеждат като “отметки”. Тези котки са близко свързани с Абисинските котки.

В световен мащаб еволюцията на котката води до това, че някои видове котки се асоциират с местата, на които живеят. Например, петнистите тигрови котки са доста редки извън Европа, където пък точно те са най-често срещани.

Намерих го и може би доста нагло, но поне ПУБЛИЧНО му казах, че никак не е прав.

Ето и доводите му:

Понятието „улична превъзходна“ съществува и е широко използвано, 
следователно информацията за него има място в енциклопедията.
Ясно е посочено в текста, че това не е порода котки. 
Преместете тази информация в който раздел смятате за най-подходящо

За мен този “сайт” спира да съществува!


добави

Spam protection by WP Captcha-Free