„Убиец Назаем“

в : Книги

04.10.15

@ 3:29 PM

от GattaNegra

Преди два дни довърших третата книга на ЛЛ. -„Убиец Назаем“ – този път на хартия 🙂
Не съм очаквала от съвременен български криминален роман такава корица (чудя се на себе си колко съм глупава) , за това останах доста впечатлена, когато я хванах в ръцете си.

Историята е доста заплетена, не колкото в “Небеса от Грях”, но държи в напрежение. Всъщност, като се замисля, струва ми се напълно възможно някъде да се случва нещо подобно дори и днес.

Както винаги, заслугите на тромавата полицейска машина за разплитане на престъплението са минимални, главната героиня изпъква с решителните си действия и оставя ченгетата да и дишат праха. Този път Мишената е съвсем земен, с червените си от недоспиване очи и литрите кафе, които изпива, но мозъкът му щрака през цялото време. Оформя се като много силен персонаж и тепърва има да четем за него 😀
Злодеите ми се сториха доста по-гнусни от тези в първите две книги, отвратителни хора с отвратителните им егоистични ламтежи.
Изобщо книгата е доста мрачна, за разлика от чашата и небесата, нещата са каквито са и точка.

Прочетох я за горе-долу едно денонощие, преди и след работа. това ми е проблемът с дебелите книги – като я започна и не спирам до края.

Ще продължа да чета книгите на Л.Л., защото историите и са много интересни.

1 коментар »

  1. Вяра Иванчевска каза:

    April 11, 2015 в 10:24 PM

    Вяра Иванчевска liked this on Facebook.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free