Гребен за коса от кокос – първи опит (доста смешен :D )

в : ArthairToday

06.01.14

@ 8:42 PM

от GattaNegra

И така, днес е първи Юни, слънцето си показа носа за малко, птичките пеят, бля-бля, чакаме да дойде Юли, че и да се стопли..

Но стига мрънкане. Седях затворена вътре тия дни, понеже валеше, и плакнах очи тук и там, където се продават антични игли и гребени за коса. Да живее Интернет!

Само че, още не намирам качествен магазин за такива неща онлайн – подозирам, че някъде има някое малко закътано магазинче, в което едни много весели хора, странни  и в същото време сякаш там от години, продават такива неща, едновременно ставащи за носене и все пак – уникати.

Нагледах се и на онлайн места, в които продават някакви странни вещи, носещи името “гребен за прически” или “шиш за кок”, обаче аз като ги гледам не биха могли да ми закокят или зашишят косата. За това пък цените им са и те дизайнерски – къде 40, къде 100€ ..

И естествено, както става винаги, реших да си реша проблема самостоятелно. (Повтарям ли се много? Виновно е ето това момиче, понеже и изгледах всичките видеота и прихващам май от нея… Моля мачовците да не кликат – това е линк само за кифли. КЛИК)

Народът е казал – която си има Dremel, има всякакви дървени гребени!

Та значи, грабнах Дремела и един кокосов орех и разпънах сергията на балкона. Слънцето точно понадзърташе, котките се съскаха през комарниците, вятърът разби един гълъб в прозореца  – идилия!

 

Отрязах си две парчета от тоя кокосов орех и очертах разните необходимости с маркер..

     

Понеже нямам опит, първоначалното остъргване замаза оригиналната идея, освен това едното парче се счупи, понеже кокосовият орех явно е бил рахитичен….

Та.. ето го крайният резултат. Леко първобитно изкуство се получи, за втория опит определено ще ползвам по-голяма черупка, но ! и двата си изпълняват предназначението, освен това тук и там се продават и по-големи грозотии  😀

Нямам търпение да намеря по-голям кокосов орех! 😀

2 коментари »

  1. chernobyl каза:

    June 2, 2014 в 11:57 AM

    Действай – като надобрееш, може да почнеш и ти да ги пласираш на дизайнерски цени! 🙂

  2. GattaNegra каза:

    June 2, 2014 в 12:54 PM

    А дано! 😀 Само преди това трябва да ида да изтърбуша някой магазин а приставки за дремела, че са ми оскъдни 😀
    Пробвала съм с игли за коса преди време, но нямаше интерес…
    И все пак – цялото нещо ми отне около два часа, от цигарката преди ваденето на дремела от шкафа, през тършуването в купчината котешки играчки, за да взема ореха, чегъртането.. Това ми е първия опит да правя каквото и да било с тоя дремел… А при такива занимания човек с опит би трябвало да се справя далеч по-бързо… 90 лв за гребенче за коса с нарисувано цветенце ми се струва прекалено, която и ще БеГе дизайнерка да се е проявила…

добави

Spam protection by WP Captcha-Free