Форума музикант орг :D

в : Todayкитарамузика

03.03.14

@ 2:26 AM

от GattaNegra

От няколко дни съм се засилила да възобновя тормоза с китарата над комшии, роднини, добитък и що ли още не по местните ширини.

И за да не е без хич тоя път реших да попрочета това-онова.

След математиката в училище най-много ме насираше часът по музика. Даваха ми триангела, ама без пръчицата, защото свиря фалшиво…

И какво да чета – хванах от единия край форума музикант.орг, нали още когато купих Strat-а се заселих там.

Изчетох темата с бисерите. Така се хилих, че имам мускулна треска.  И аз ще попадна там сигурно, но надявам се поне изцепката ще е качествена, да се посмее и някой друг.

Изчетох темите за новаци, за модване, за ремонт, поддръжка, вицовете, абе всичко.  Има доста интересни неща за четене за нубове, и ако нищо не разбираш полека-лека научаваш това-онова даже без да искаш.

Тема за китара за начинаещи

Евала на модовете в тоя форум, и на останалите Добри Хора, които отговарят ежедневно за почистването, банването, местенето, питанията и чуденето  – за всичко!

В момента чета темата “Най-гнусно парче” и се хиля на глас на коментарите.

На хората им липсва емотикон, който си прегризва глезена и псува на майка. Ако се науча поне малко да свиря на китара ще им нарисувам една! 😀

Та, да се приеме като реклама на фрума тоя пост – има търсачка, има отговарящи, има и доста инфо за тотално начинаещи.

И по темата да пусна и аз един бисер – оня ден се записвам да ходя на уроци и учителя ме пита какво искам да свиря. Е как какво – всичко! И за да не кажа “всичко” изтърсвам “Бийтълс”. Той пита “какво на Бийтълс?” и аз “Ми де да знам, намерих си разни лесни парчета.” Той: “кои?!?!?!”. Аз (вече ми е ясно, че нищо не ми е ясно): “Ми забравих”. И това по телефона, на път към офиса. Прибирам се вечерта, решавам да ги намеря тия “лесни” парчета, щото те нали всички на “Бийтълс” си ми харесват, почвам да ровя.. е НЯМА такива барета, изчоклени акорди, каподастри и идиотски стандарти?!

Какво ли си мисли нещастния човек – една откачена, дето не е пипала китара “Бийтълс” и били лесни!

Е, прерових Гугъл за песни за начинаещи – два дни рових и накрая открих десетина, които не ми докарват изтръпване на мозъка, даже и две на “Бийтълс” си харесах, но толкова ровене, четене и взиране от години не ми се беше случвало! (@agentSmith визирам като ме прелъстихте да си инсталирам Gentoo и не ми казахте как се настройва X-a! 😀 )

А ако бях басист, щях да залитна ето по това:

https://www.youtube.com/watch?v=3__N6ZCRorM

 

 

добави

Spam protection by WP Captcha-Free