За кучетата, котките, децата и … мамата…

в : So what ?TodayДомашни любимци

10.18.12

@ 12:13 AM

от GattaNegra

Не мога да се въздържа и ще го напиша тоя пост, пък ако ще цялата БеГеДрама да се изреди тук да философства.

Коментарите се модерират все пак! 🙂

Начетох се на простотии тия дни из форумите по повод Кити и нейния проблем с транспорта, наслушах се на идиотски тиради относно защо се хранела котката пред блока и нека и сега като е застреляна. . . Вие не сте хора бе!

В момента, в който помолих ВСИЧКИ наоколо за помощ изведнъж от никъде се изръси един тон граждани, които на едро обясняваха как помиарите са за в кофата и как не сачма, а брадва трябвало –  да не се хабял материала.

“Не взела да си роди дете, на мачките ще трепери!”

Всяка година, особено около 15 Септември многохилядният български родител изревава колко скъпо било да се обзаведе ученик, как дрешките и тетрадките стрували майка си и баща си, колко тежки били чантите на учениците и колко трудно стигали отрочетата им до и от школото, как им липсвали извън класни занимания, колко били ниски детските надбавки … По форумите и из коментарите тук и там има бакалски сметки от типа “Гошко ми излиза ей-толкоз” …

После същите тези лавват с особено мнение за домашните любимци и уличините кучета. “Да гледаш куче е лукс”- отсичат някои. “Домашните животни – на село!” – лаят други.

Ами драги, мили съграждани(?) точно вашата бакалска сметка ще ви покаже, че едно дете е много по-луксозна придобивка, отколкото една котка или дребна порода куче.

И ако не си способен да гледаш животно дали може да се каже, че от детето ти ще стане Човек?

То ако родителите са идиоти за децата какво остава!?

добави

Spam protection by WP Captcha-Free