За добрите стопани…

в : Домашни любимци

03.14.10

@ 6:58 PM

от GattaNegra

Обичам животни.

Навремето обичах животни още повече.

У нас какво ли не сме гледали… Мисля, че само пернати не съм влачила. Имаше котки, костенурка, таралеж, куче, рибки, гризачи…жаби..охлюви..

Но сега малко съм се укротила. Позволявам си котка… Без котка домът не е дом. НЕ 15 мячещи дявола. Една единствена.

както и да е. Днес за друго …

Широко разпространена е тезата, че персийките трябва да  се решат по 5 пъти на ден и да се къпят веднъж месечно ПОНЕ. Аз питам : Добре бе, в природата кой ги е мил и чистил тия котки?”

Ето какво четем в някои форуми..

[quote=”tommy”]

Имам персийче на 46 дни.  Има разстройство. Не иска да яде нищо друго освен пастет. Вчера яде съвсем малко кисело мляко. Мислите ли, че е от млякото или е настинало?

[/quote]

ЛОЛ

Как се взима коте на 46 дни? То може ли изобщо да яде само? Знае ли как да се мие? Знае ли как да си ползва тоалетната? Знае ли ИЗОБЩО, че е котка?

Има си храни за котета-бебета.

Може да го хранят с такива, а не с пастет. Какъв пастет? Гъши или? Там с черния пипер и подправките, солта и консервантите???

Може би не е вярно, но по мои сведения едни от животните, които не преработват правилно кравето мляко са фелините. И не , защото така съм чувала от някой, койо е чувал, а защото химически съставките и концентрациите на котешкото, козето, кравето и човешкото мляко се различават. В това няма нищо срамно, страшно, опасно.. просто са различни и това е!

[quote=”bak4i_kat”]

Здравейте! Тук видях една подобна тема, но тъй като всяка котка е индивидуална за себе си реших да пусна нова.
Котарака ми повръща от известно време всичко което хапне. Отначало помислихме, че е от гранулите, тъй като ги повръща напълно цели. Пробвахме с други храни, но отново резултата е същия. Повръща поне по 2 пъти на ден, и така от 3-4 дена. Тази вечер ще го водим на ветеринар, но се чудих възможно ли е да е натровен или просто стомахчето му е проблемно.
Благодаря предварително!

[/quote]

O! Добре, че котките фотосинтезират! Три- четири дена…

[quote=”Slaveia”][b]

Котенецето ми е на 6 месеца,може да се каже,
че е дворно коте ,което живее в къщи – не е породисто.
Обезпаразитено е за вътрешни и външни паразити .
Но от няколко дни забелязах ,че след като се изака кърви,понеже тоалетничката му е вътре.
Нещо подобно на съсирак,ярко червен.Какво може да е?
Преди да го заведа на ветеринар бих искала да чуя и вашите предположения.Благодаря!

[/b][/quote]

Еее.. Славеее… това направо може да е и люспа от домат… Колко са тия няколко дни, и защо питаш ПЪРВО във форум, пълен с неграмотни дечурлига, вместо специалист, който години на ред е учил ветеринарна медицина? Да спестим някой лев за сметка на нечий живот.. така  е то…

[quote=”nelinka81″]

Кучето ми е на 1 год. от известно време гърдите и увиснаха много все едно кърми.Тя се разгонва преди два месеца,но не е пускана.На какво се дължи и какво да правя.Моля спешно ми помогнете!

[/quote]

Как? Да дойде на крака у вас ветеринаря от форума да я прегледа?

[quote=”lychia”]

Преди две седмици пуснах домашната си котка на свобода, като мислех, че ще се приспособи към начина на живот на вън.За съжаление тя се уплаши до смърт и изчезна на мига.Вчера я видях пред блока , но вече съвсем различна.Вяла, отпусната, изтощена, отслабнала, много мръсна и без всякаква жизненост.Дори не ме поглежда и на името си неотговаря.Прибрах я отново у дома.Окъпах я, стоплих я и и дадох рибено масло след което и прясно мляко със спринцовка.Неиска да яде и любимата си луканка дори, не се къпи и само лежи.Повече от две седмици не е яла нито пила.Нямам възможност да я гледам, но не мога да я оставя да умре така.Дайте съвет.

[/quote]

хъ!

Нямам думи…

[quote=”elfie”]

Здравейте,
моят котарак е на почти 10г., на нова година започна да повръща и спря да се храни. Досега повръща стомашни сокове тъй-като не хапва нишщо. Хранила съм го основно с котешка храна от консерва и суха на киткат и фрискас но понякога си “открадва” и от нашата храна по наше невнимание.Заведох го на лекар, слагат му витамин ” С” и някакъв антибиотик и ми казаха че най-вероятно е гастрит. Два дена вече му слагат антибиотик, температурата му е нормална но той не се променя към добро коео ме плаши много. Единствено започна да пие водичка и да ходи по малка нужда, но храна отказва да приема вече 5-ти ден, унил е много…много се притеснявам да не си го загубя, някой имал ли е подобен проблем?

[/quote]

Ок- не яде пети ден, ама ние да питаме във форума.

[quote=”sladkata_kotka”]

Сутринта видях че там където заека ми пишка е червено,да не би да има проблеми с бъбреците или е нещо друго.

[/quote]

Мдам. Форумците имат боб на рафта в килера… ще разберат какъв е проблема…

[quote=”krooki”]

Много сам притеснен вечерта оставих хамстера в аквариума му невредим и насутринта му течеше кръв отдоло.Като се прибрах от училище забелязах,че отдоло има странен израстак излизащ от дупето му или от друга дупка несам саиг.
Ако можете да ми кажете какво е опасно ли е и от какво се получаваще сам ви много благодарен
много сам уплашен за мишленцето ми

[/quote]

Е да, то ветеринарите са за да пишат из форумите, а кабинетите са местата, където се продава котешки шампоан…

добави

Spam protection by WP Captcha-Free