Гнъсни наглеци, серящи лепенки с обяви

в : Todayбунище

04.10.16

@ 6:31 PM

от GattaNegra

Замислям цяла серия от постове, с които да разкажа за своите съседи. Вероятно и те могат да напишат доста за мен, за това все още съм на фаза мислене 😀

Днес обаче не съседите ми са проблем, а гнусниците, които си лепят обявичките по стъклата на входа.

Партийният член от апартамента срещу нас наскоро получи факс от кораба-майка и реши миналата седмица да обяви днешната неделя за “ден за чистене”, “съгласно инициативата на Столична Община”. Комшиите се вързали и слезли да правят оборка, и АЗ естествено се успах. Та за реванш реших да приложа малко вода и сапун тук и там постфактум.

Изстъргах 5 обяви за водопроводчици, 3 за ключари, 4 за наем на апартамент в района, 3 за уроци по математика, 1 за езиков курс и разлепих един РЕКЛАМЕН АФИШ за културно мероприятие в местното читалище. Без извинение за лошия френски – да ви еба и в културното събитие, след като лепите афиши на стъклото на входа на блока. Върхът на цялата простотия – един господин мина да си лепи рекламите за водомери точно докато стържех, че чак ми се и скара, че му преча.

Съгласно теорията на счупените прозорци има връзка между социалното поведение на индивидите и общата насраност. Тази теория се отнася за нивото на престъпността на места, където има насраност и на хората спира да им пука какво се случва около тях. Или да го съкратя до минимум – известно е, че насраността поражда насраност.

Кофти е децата да излизат от къщи и да пишат КУР на стената. Все едно на коя. Обаче има шанс да спрат да го правят – когато ги спипат, или когато осъзнаят, че не е редно. И все пак – да речем, че това е форма на протест, желание да предизвикаш внимание, зов за помощ и т.н. – неща, които ги пише в дебелите книги. Всеки от нас поне веднъж в живота си е изпитвал или предстои да изпита подтика “пиши КУР и да бегаме”. Някои се поддават, други – не.

За мен обаче въпросът с лепенето на рекламни стикери е много по-важен. Тук вече не става дума за пъпчиви пубери, а за откровена свинщина. Някой си, мазен нагъл тип, припълзява до входната ти врата и ти лепва обява за нещо си на стъклото. СТИКЕР НА ШИБАНОТО СТЪКЛО!!! И когато подадеш оплакване най-невинно заявява “ама ние не сме, не знаем кой е”! Е, г-н водопроводчик, ти Берое ли си или си ЦеСеКа, че да имаш такъв фенклуб, чак да ти разлепва обявите насам-натам?

Всеки българин вечно си търси нещо, от което да е недоволен. Е, за следващите няколко месеца аз лично смятам да недоволствам силно срещу лепенките по стъклата на входа ни и ЩЕ пускам жалби в общината за всяка новопоявила се. Може и да е загубена кауза, но ми е писнало да живея в кочина.

#spam #vandalism #willneverbeyourcustomer

Мога да бълвам до утре по темата, но си обърнах кафето на пода, за това спирам. 

 

 

4 коментари »

  1. aquarium каза:

    April 10, 2016 в 6:33 PM

    RT @Gatta__Negra: Гнъсни наглеци, серящи лепенки с обяви https://t.co/Edv7if7zcV

  2. aquarium каза:

    April 10, 2016 в 6:37 PM

    @Gatta__Negra за бой/глоба са и рекламните агенции, които си продават морала за жълти стотинки и правят стикерите.

  3. aquarium каза:

    April 10, 2016 в 6:47 PM

    @Gatta__Negra наскоро махах плаката на Chippendales (или подобен крап) от ел.поста. Лепилата, които ползват трябва да са незаконни, баси.

  4. TO DO каза:

    April 10, 2016 в 7:00 PM

    TO DO liked this on Facebook.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free