Кити – 1

в : So what ?TodayДомашни любимциниско качество

10.07.12

@ 7:30 PM

от GattaNegra

Коя е Кити ли?

Кити е поредното свидетелство за това колко тъпо племе сме ние, хората, и за това как една лястовичка пролет не прави, но пък може да те стопли като истинско лято.

Лиготии и безмозъчно бълбукане можете да видите ТУК.

Историята накратко:

Моя добра приятелка и нейните съседи и приятели се грижат за котките пред блока си, но един ден кварталния идиот вади флоберката и надупчва гз на една или повече котки – не се знае.

Приятелката ми намира кварталната любимка вечерта, на връщане от училище. Заедно с роднините, съученичките и комшийките се пищисва и вместо да настояват за арести пред полицията и да звъннат на 5 местни телевизии, те се заемат да спасяват котето сами. За добре осигурени материално хора такова нещо си е премеждие, а когато си просто тийн с двама пенсионери вкъщи – жив екшън. Полицията казала на пиклите да не говорят глупости и треснали телефона. Перфе… нямам думи.

Приятелката ми обаче е благословена с печени роднини, за това въпреки всички спънки и категоричния отказ на ВЪЗРАСТНИТЕ и РАЗУМНИ много важни и лични  хора(?) –не-роднини около себе си да я закарат заедно с котката при ветеринаря, тя успява някак да я занесе в кабинета. Там и казват, че котката има нищожен шанс, защото сачмата е заседнала право в сърцето и.

Въпреки това от София се наемат да и направят операция, понеже случаят бил интересен, че даже и без пари.

Отново настъпва драма, понеже клиниката е в София, а котето – на 500 км.

Мацката обаче, след двудневно пищене където се сетим накрая се ядосва, хваща си дърмите и автобуса и ей я на, в Централна ветеринарна…

Евалата! Значи, да не кажа голяма дума, но аз имам една такава приятелка. След като минава 1000 км заради котката пред блока, представете си какво би сторила за хората, на които държи? Пожелайте си, ако не сте благословени с такива приятели, поне да нямате такива врагове!

Докторите държат Кити на стационар и изследвания два дни и решават, че котето е в прилично състояние и може да се вземе за домашно обгрижване, докато зарастне раната и се намерят стопани.

Кити трябва да дойде у нас мен за изв. време, докато успеем да и уредим транспорт на обратно, и докато докторите кажат, че вече е наистина добре.

За жалост още е в клиниката, защото аз се разболях вчера, но само да ми мине злето и веднага я прибирам.

Тъъъъй…

Няма да обсъждаме защо въпреки всички рискове котки се хранят по мазета – това е друга страна на проблема с бездомните животни и няма място в тая тема.

Моята болка:

ПОЛИЦИЯТА: изрода, който е стрелял така утре ще уцели дете. Котето е било на площадката пред блока – как пък някой не е видял? Как пък може полицията да се занимава с торенти и жалкото авторско право на извънземните ни “музиканти”, а не им дреме, че въоръжени нещастници стрелят на месо по детските площадки?!

ХОРАТА: всички казват на мацката, която мина 1000 км. заради една улична котка, че е луда. Луда ли? Вие не сте хора, драги! Момичето си е съвсем добре! В нея има човечност и състрадание, които явно на вас ви липсват?!

ФОНДАЦИИТЕ: Преди да стане данданията из ФБ и т.н., преди да събера две и две и да разбера към кого те локално са се обърнали за помощ, писах на две три фондации  – да помогнат със съвет за това как да се процедира, транспорт.. Само от една ми отговориха, че се били занимавали с улични котки, а тая видиш ли … била поета от местна организация. Момичета, извинете ме!. Ако броим като собственици пиклите пред блока, които хвърлят на нещастничетата трохи, то ще излезе, че дефакто само гълъбите нямат стопани ?!?!? По закон май която котка спи на улицата си е улична и това е.

На въпросните сега им написах един имейл с философски разсъждения, дано не се обидят много. Нямам нищо против вас, уважаеми, проблемът е абстрактен!

добави

Spam protection by WP Captcha-Free