Мила, родна, кисела… 

в : shitty serviceTodayуреди

06.15.17

@ 2:59 PM

от GattaNegra


Скоро не се бях сблъсквала с Милата родна кисела продавачка. Знаете я, нали? Фризирана или чумава, парфюмирана или лъхаща на киселко, маникюрирана или с ръце като кокоши крака, тя е вечно права, вечно кисела и страшшшно уморена. От клиенти, от поръчки, от въпроси тя проссссто ще почине от умора всеки момент. “Наще” хора са с предимство и получават добро отношение, а “париите”, тези досадници, в земята да потънат …
Този път не е продавачка, а приемчичка в сервиз за електроника.

Преди два месеца си поръчах платка за дребен уред от БГ Сервиз – официалния оторизиран сезриз на марката.
Уви, до ден днешен тя не е дошла. Отсвирват си ме най -любезно хората с “нямаме информация”.
Обаждам им се периодично – през около 3 седмици, за да проверя  има ли развитие.
Подчертавам – в деня на поръчката ми беше даден срок 20 работни дни.

Днес отново се обадих и от другата страна на линията се пада най-неприятна личност. Преди винаги съм попадала на нормални хора. Тази говореше бавно, маниерно и на нос.

То не беше държане на тон, то не беше отегчение, говорене на “ми госпожо” и артистични паузи.

През цялото време една друга и суфлираше – вероятно са си спретнали обучение или нещо такова. “Виждам, че вашата поръчка е …..стара!” мисля си “Ами да, вероятно е по-стара, отколкото ти си работила там”. “Амиии… то сега не можем да дадем информация (това от Март месец го слушам), трябва да проверим”. Питам кога да се обадя или да изчакам на телефона, понеже си  зная, че иначе нищо няма да стане (отново) и тя се сопва “Ама госпожо, какво си мислите! Ние отправяме Запитване до Завода?!”. Обясних и, че не ми е удобно да ми се звъни през работно време и се почнаха чупките.

За момент дори почувствах вина, че и отварям работа и искам нещо от нея. Аз нея? Да я карам да пише Имейл? До Завода? НЕЯ?

Мърла смотана. Даже не мога да се оплача официално на шефа и, понеже не си каза името.

Отивам да си поръчам платка от Ebay. Вероятно ще дойде по-бързо от отговора от Braun, MS.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free