Размисли по повод значките за Бременни.

в : Today

02.23.17

@ 1:34 PM

от GattaNegra

Като научих за тази идея преди няколко дни веднагически си спомних за учителката ми по История от 21-во СОУ Ели Христова. Чаровна дама с тъмночервеникава коса и заразяваща усмивка, тя успя да накара даже моя разбунтуван мозък да седне да прочете нещо.

Имахме да пишем реферат по история, заради което преспах няколко нощи пред компютъра. В ония времена нямаше кабелен интернет, връзката с модем беше и все още е отчайващо бавна, телефонът ни беше с дуплекс, абе изобщо ..

Ярко си спомням потреса от прочетеното за концлагерите – как са тормозили хората, деляли са ги от близките им, убивали са ги по мъчителен начин. Да, направени са научни открития, но на каква цена?

И все още съм потресена от идеята да закачиш на хората значки, че да се различават от останалите. (Да, хората непрекъснато правят нещо, с които искат да се отличат, но това е личен избор, не държавна политика!) Като жигосани говеда!!!

Като тези:

Според мен тъпотията родила “идеята” за значките за бременни е огромна и ужасяваща! В ПЪЛЕН ПОТРЕС СЪМ!

Вместо това да бяха се сетили да накажат неколкостотинте касапина, които върлуват в “родилните домове” и очернят името на добрите специалисти, да бяха разнищили далаверите, злоупотребите и издевателствата над беззащитните жени, които се случват там!

добави

Spam protection by WP Captcha-Free