Метълът се мие, чисти …

в : Todayбунищемузика

06.21.15

@ 12:19 PM

от GattaNegra

В петък с колегите ходихме на кръчма, после и на бар. Рок Бар.
Доста съм висяла по барове и клубове ама такава жалка картинка не бях виждала.

Към 0 часа, когато отидохме, беше пълно с народ. На входа пазеха трима какавани, които претърсиха чантите на момите и отупаха джобовете на младежите в компанията. Аз пък, която не носех чанта и не бях отупана, май бях единствената от нас с нож в джоба. FAIL

По стълбите, на ключови точки, така, щото да имат пряка видимост, бяха разположени още яки момчета.

Барманите бяха усмихнати и имаха вносна мента, а не българския шит с вкус на терпентин.
По бара, с насечени движения по-скоро подходящи за поп-фолк ритъм, а не рок музика, се кълчеха две отнесени девойчета с изрязани дрешки и оцъклен поглед. Хубавки бяха, но приличаха на ученички с минимален опит, а не на професионални аниматорки. FAIL

Барът беше пълен. На пръв поглед – най-обикновени хора от тълпата.

В повечето случаи, когато отивам да слушам музика, посещавам определен тип заведения, в които се събират определен тип хора. Най-общо метъли, с коси, татуировки, кожени дрехи, кубинки, шипове, и в повечето случаи всеки познава някого на другата маса. В такива заведения, пълни с “фенове на праведната музика” се чувствам като в хола си, спокойна съм, че хората около мен са читави и дори да стане някой въргал, това са глупости.

Хората от тълпата в петък обаче бяха нещо коренно различно.
Маса, около която се въртят две дами на средна възраст, очевидно леко смутени от факта, че са сами на бар, но “твърдо решени да се забавляват”.

Друг остров на “забавлението”, току до стълбите, беше населен от четирима оцъклени младежи, които се оглеждаха наоколо изпод натежали клепачи и определено изглеждаха в друго измерение.
Точно на това място, докато търсех тоалетната на плана на стената, дойде един и ми предложи “да отидем заедно”, като придружи офертата с ръка през раменете ми.
В резултат започнах да се движа “до” и “от” само с придружител.

На съседната маса пък едни девойчета си намериха белята в лицето на някакви възрастни господа, с които изглежда допреди тази вечер не се бяха запознавали.
Същите чичовци киснеха сами в началото и оглеждаха като на пазар всичко женско, което минеше около тях.

Излязохме навън за по цигара. Навън, на тротоара, спяха двама скитници с три бали багаж. Около тях се люшкаха някакви хора, явно неадекватни. Все съм се чудила от къде се пръкват идеите за пост-апокалиптичните зомби филми, а то просто сценаристите са ходили на нощен бар.

По едно време някакви момичета започнаха лесбийски изпълнения на бара, но това не направи впечатление на почти никого. Освен на тези, които дюдюкаха. Лесбийките не ми пречат, но дюдюкането е тъпа работа.

Ако някой ми беше казал, че в рок баровете се хвърлят салфетки, щях да го обвиня за луд. Обаче правеха точно това! FAIL

Един поглед наоколо ми стигна да се уверя, че е пълно с оцъклени, нервно блуждаещи хора, подпрени по един-двама на стените, които сякаш чакаха някого. Отвреме навреме се съживяваха за кратък разговор с непознати, след това отново изпадаха в летаргия Ако толкова им е гадно да слушат рок-музика, защо киснат в тоя бар?

Беше пълно с чужденци от всякакви места, но главно с кръгли очи и тъмна коса. Един мина и ощипа някаква мацка по задника, но май се познаваха, понеже не изяде шамарите.

Имаше и хора, които са дошли за купона, разбира се, и то не малко. Нормални момчета и момичета, които си пиеха пиенето и се забавляваха.

По едно време стана някаква суматоха, яките момчета задръстиха входа и едвам излязохме да пушим на чист въздух. Скитниците още бяха там. Мина и един FATBIKE с тъмни гуми, много красив.

Към два и нещо, точно преди да обявя официално, че тая дупка пълна с white trash ме кара да се чувствам заплашена, нещо се случи.
Оглеждайки се наоколо видях, че нервните типове с тежките клепачи бяха изчезнали, на стената, където допреди малко се облягаха нечистоплътни индивиди вече нямаше никого, пияната жена в съседното сепаре се е събудила, а на бара двама познати кротко са се награбили на мястото на лесбийките.

С две думи – въздухът се изчисти.
Аз обаче това го асоциирам с тишината след първия лов след мръкване.

В прав текст – пълно беше с някакви друсани боклуци и малолетни проститутки, някакъв тип беше се одрайфал яко в тоалетната, и явно стана нещо, понеже охраната май изхвърли някакви хора, та за това изведнъж мястото доби човешки вид. Да не говоря за  лепките, които непрекъснато заговаряха хора от нашата компания с позата “познаваме се от сто години”.

Сори, ама ако това е нощния живот на младите хора в София, айде не мерси.  Предпочитам си кръчмите с потните метъли с мазни коси и вонящи рокерии.

Метълът се мие, чисти,
във потоците сребристи.
А на теб какво ти пречи
да постъпваш като метъл?

10 коментари »

  1. Elina Boeva каза:

    June 21, 2015 в 3:26 PM

    Сега оста да споделиш (може и на лични) коя е низвергнатата кръчма…

  2. Ka Hay каза:

    June 21, 2015 в 3:32 PM

    Те вероятно всички са такива. За това съм спестила името , акцентът е върху паплачта, която се е навъдила.

  3. Irina ?ern? каза:

    June 21, 2015 в 3:34 PM

    На мен ми звучи на рокит.

  4. Ka Hay каза:

    June 21, 2015 в 3:37 PM

    ммм. не. рокит е класи нагоре, там също съм висяла

  5. Irina ?ern? каза:

    June 21, 2015 в 3:47 PM

    Е, тогава фенса?

  6. Ka Hay каза:

    June 21, 2015 в 3:49 PM

    ми.. не. фенс последно като ходих си беше наред.

  7. Elina Boeva каза:

    June 21, 2015 в 4:10 PM

    Elina Boeva liked this on Facebook.

  8. Деян Бороджийски каза:

    June 21, 2015 в 4:44 PM

    Аз залагам на Rock&Rolls, поне след последното ми посещение останах с много подобни впечатления.

  9. Marto Jekov каза:

    June 21, 2015 в 6:30 PM

    Marto Jekov liked this on Facebook.

  10. Silvana Pashova каза:

    June 22, 2015 в 4:10 AM

    Silvana Pashova liked this on Facebook.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free