По въпроса за топлата вода (0700)

в : So what ?Today

02.14.15

@ 11:45 PM

от GattaNegra

Своеобразно миналата и тая седмица откривам топлата вода. Чувствам се странно.

Сметнах “потреблението” на Vivacom-ския ни домашен телефон за последната година  (11 месеца!) – 200 минути, няма и толкова. А стандартния абонамент е между 8 и 15 лв/мес. Гложди ме да го разкарам.

Други мобилни оператори (не-БТК!) предлагат и по-изгодни варианти, но на мен ми трябва домашен телефон с големи, хубави копчета, като едно време. За това например “домашния телефон” от Telenor кротко си прашасва в ъгъла.

Със сметките ми от Tеlеnоr също имаше мистерия.

Стоя си аз и недоумявам, защо след като си смених тарифния план на по-нисък изведнъж пак ме цапнаха с някаква изненада. Окаа се (топла вода пореден вид), че като звъня на ЧЕЗ, Шмез и т.н. монополни структури, ме таксуват 0.30 лв/мин. Знаех, че разговорите с тях в никакъв случай не влизат в безплатните минути, ама пък чак пък толкова… Всеки месец имам между 5 и 35 лв. отгоре, понеже я нямаме ток, я нещо друго станало.

Захванах се да проуча и се оказа, че няма много варианти, в които да мога да звъня да тормозя ЧЕЗ или ВиК и да не ми излезе през носа. Поне не и с абонаментните планове и операторите, към които все още имам търпимост.

А държавния чиновник си се офлянква на телефона и изобщо не му дреме за моите стотинки (топла вода – пореден брой хаха 😀 ).

Точно си мислех дали да не минем всички у нас на VivaCom, поне да сме си заедно и се натъкнах на JustCall.

Взех за ескперимента една ATA от офиса, закачих я и сега сме “justcall  и те така” 😀

Илюстрация на разликата между 0.05 и 0.30 лв/мин.

Като цяло другите видове топла вода включват факта, че рутерите LinkSys са много смотани, както и, че Gs HT503 има твърде много функции за моите скромни изисквания.

еее.. и да, трябва да опъваме кабели от дена стая в друга, ама това е бял кахър.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free