На целата мизерия и киви! (пак за банята (битовизми))

в : fixed!Todayбунищеремонт

02.08.15

@ 9:19 PM

от GattaNegra

В Петък до 1 часа през нощта мазах с цимент из банята, понеже на едната стена фугата между стенните плочки и мозайката на пода беше станала като мокра вафла – ръгнеш с пръст и то се рони като сирене.
Това забавление ми бе безвъзмездно осигурено от (не)любезния съсед (който и да е той), който ни наводни преди няколко месеца.

Понеже самите плочки са залепени на гипсокартон, който пък не е плътно залепен за стената, водата е текла някак си отзад, но точно над пода не е имало къде да иде и е разкиснала каквото е можела. Като един среднощен кълвач чоплих с една шпатулка докато стигнах до здраво и след това мазах с първия цимент, който докопах в мазето. Стана шарения до шия, да, развали се визията, но се надявам поне да съм предотвратила бъдещи лавини от гранитогрес….

Т.като и двамата съседи точно над нас твърдят, че те нямали нищо общо с наводнението, приписвам вината на неизвестна сила от извънземен произход, която е докарала тая вода я по диагонал, я от някой от долните етажи. Или от покрива, защото се е образувала турбуленция (въздушен комин!!?), която обаче отсъства при нормален снего/дъждовалеж и се появява само при изключителни атмосферни условия, включващи топъл въздушен поток, като изискването е рязко застудяване докато блока е топъл, лек ръмеж (щото ако вали твърде силно не се проявява) и вятър под определен ъгъл, като по време на действието си явлението кара дъждовната вода да се влива право в отдушника в тоалетната и от там някак я вкарва под налягане между плочата и латекса в средата на тавана на съседното помещение (баня), от където тя капе и църцори, както и я докарва чак до по-съседното помещение (коридор), където тя кротко си се стича по стените.

Мода. Така правят иноземните сили, които живеят сред нас.

За сега няма отбелязани нови течове, обаче знае ли човек? Вече имам страхова невроза от влизане в банята и тоалетната – все се оглеждам тече ли от тавана и стените.

За всички, на които им предстои ремонт на баня – винаги преценявайте риска спрямо съседите, които живеят над и под вас. Винаги говорете с майстора “ами ако ме наводнят, ще ми се срине ли банята?!”. Може да изглеждате като идиоти, може да ви вземат за параноици, но не пропускайте тоя важен разговор!

В моя случай майсторите ми са читави и твърдят, че опасност всичко направено да рухне няма. Но аз съвсем не се чувствам така. Без да подценявам труда на момчетата, хваща ме клаустрофобия, когато се къпя.

Понеже тия дни ми се струпаха и други беди някак ми беше отминал ядът по съсипаната баня. Факт е обаче, че не можахме и три месеца да и се порадваме преди да я съсипе говеждият тапир, който ни наводни!  Сега обаче пак се вбесих оня ден, когато посред нощ ми се наложи да се правя на и.д. мениджър строителни дейности.

Колкото и да искаме да сме част от европата, да получаваме евро заплати и да ни уважават, докато има цели блокове, пълни с хора, които не виждат петната по тавана в банята и нямат никакъв проблем жилищата им да са пълни с мухъл НЯМА ДА СТАНЕ.

Бай Ганьо ще си остане простак и ще вика “Болгар!”, ще се бие в косматите гърди, а когато е в чужбина сънародниците му ще странят от него, докато местните го гледат с погнуса.

Пак казвам – съседите отгоре и на двата етажа отричат, така, че вероятно в момента псувам някакво малко зелено човече с големи очи. Не бива да има никакво съмнение за човешка намеса в тази работа.

Дето вика Козата – Ше си сипя.

8098

11 коментари »

  1. Hristina Besheva каза:

    February 8, 2015 в 10:41 PM

    Hristina Besheva liked this on Facebook.

  2. Sasho Bozhinov каза:

    February 8, 2015 в 11:46 PM

    ама думичката е “турбуленция” и няма нищо общо с песента на Judas Priest “Turbo Lover” 🙂

  3. Ka Hay каза:

    February 9, 2015 в 12:28 AM

    Може. Ама в разните форуми, където четох това аджеба възможно ли е, употребявяха някакъв такъв израз – въздушен комин…

  4. Ka Hay каза:

    February 9, 2015 в 12:30 AM

    Ахаха! Ок, поправям се веднага.

  5. Sasho Bozhinov каза:

    February 9, 2015 в 12:51 AM

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%83%D1%80%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

  6. Ka Hay каза:

    February 9, 2015 в 12:52 AM

    Да. Нямам оправдание.

  7. Sasho Bozhinov каза:

    February 9, 2015 в 12:57 AM

    Имаш 🙂
    Все пак сигурно не си учила механика на флуидите 🙂
    А 90% от цитатите, които излизат в форумите са неправилно написани:)

    Но на английски е “turbulency”, а аз преди години спечелих един бас за това как е правилно да се пише тази думичка 🙂

  8. Ka Hay каза:

    February 9, 2015 в 1:02 AM

    Не изпитвам гордост да си излагам учителите – тая дума се учи до седми клас. Но като не я пиша често явно съм я сбъркала. Да си кажа честно в първия момент не ми направи впечатление коментара ти, явно нямам “изградено мнение” по въпроса как се пише. Иска ми се да си мисля, че е неволна грешка, а не отявлена неграмотност от моя страна 😀

  9. Ka Hay каза:

    February 9, 2015 в 1:04 AM

    Депресиращо е…

  10. Marto Jekov каза:

    February 9, 2015 в 1:09 AM

    Marto Jekov liked this on Facebook.

  11. Деян Бороджийски каза:

    February 9, 2015 в 1:09 AM

    Деян Бороджийски liked this on Facebook.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free