Бунище

в : So what ?бунище

08.24.14

@ 12:38 AM

от GattaNegra

Бунище, обрасло със самодоволни тикви.

Тикви, растящи всяка на различна посока, със собствено мнение, неподкрепено с каквото и да било, надуто самоопределящи себе си или другите в нелепи категории.

“нераждали жени”, “еколози”, “кучкари” , “плеймейтки”, “мами”, “шофьори”, “бизнесмени”, “артисти”, “търговци”, “фермери”, “журналисти”, “политици”, “производители”… *

Жалка паплач.

Жалка паплач с претенции и вързани очи.

Жалка, претенциозна, късогледа паплач с ръце, заврени в задника и памет, колкото на мишка,  с мисловен процес на гол охлюв.

На всяко бунище има и чакали. Ядат мърша.

Свраките се хилят из клоните, а гаргите чакат чакалите да умрат, отровени от боклуците из бунището, та да им изкълват очите.

Има и цветя. Някои са си откровени тръни, други само леко бодливи или пък цъфтят рядко, трети внезапно  избуяват и изтикват тиквите, които всячески се мъчат да ги задушат.

И вече никой не помни какво е било преди да изникне бунището.

Бунището сами си го трупаме и докато не спрем, няма шанс да се превърне в розова градина.

*Речник

  • нераждали жени” – според мамите нераждалите жени са тъпи като галош, и не могат да поемат отговорност за абсолютно нищо и никого. (вж. мами ). Реално, нераждалите жени просто са жени, които, по една или друга причина все още нямат деца. Вероятно има нещо общо с политиците.
  • еколози” – мамите, шофьорите и някои журналисти наричат така абсолютно всеки, който не е съгласен с тях. Включая вяко куко, което бръщолеви за космически хармонии или недай-си-Боже! опазване на животните. Всъщност еколозите обикновено са специалисти, изучаващи околната среда и взаимодействията на разни фактори и процеси със сложни имена. Мамите, шофьорите и журналистите рядко имат интелектуален капацитет да асимилират имената.
  • кучкари” – мамите, шофьорите и някои журналисти наричат така хората, на които не им харесват тровенето на кучета по улиците и насилието над животни като цяло. Реално кучкарите са хора, които обичат животни, имат кучета и това не ги прави по-лоши хора от тези, които имат котки например.
  • плеймейтки” – жени със силиконови цици, които се събличат за пари (и не само). След като се съблекат необходимото количество пъти, често се женят за футболисти. Понякога за няколко, един след друг, докато си намерят (гол)майстора. Във времената, в които мозъците са били водещ експортен артикул, а не вагините, плеймейтките  са  били просто модели, които се снимат за списание „Плейбой“ като момиче на месеца.
  • мами” – да не се бърка с майки! Мамите са особен вид, събират се на големи глутници и обикновено вият срещу еколозите, кучкарите, политиците и производителите. И срещу всички останали естествено. Основното им занимание е да изпадат в бяс или истерия, най-често уж в полза на отрочетата си. Един от най-изпепеляващият им довод са кучешките лайна в градинките, но остават слепи за лайняните памперси под пейките.
  • майки” – низвергнато съсловие, те са елементарни индивиди, опитващи се с упоритост и търпение да компенсират липсите и да превърнат лимоните, поднесени от съдбата в сносна вечеря, а пошлостта и простотията в житейски уроци. Изчезващ вид.
  • шофьори” – всичко им е криво, понеже колите им или са все скапани, или са на път да се скапят. Комуникират главно с псувни и то с ограничен репертоар. Мислят, че са над закона, но обикновено просто са извън него.
  • бизнесмени” – не всичко с бузи е лице, е казал народът. Бизнесменът е животно колебливо, вечно между две решения, недоволно, искащо повече, даващо почти нищо насреща. Обичат сивите зони, крият се от светлината.
  • артисти” – Артистите и формите на артистичните им изяви рязко се увеличиха, откакто закриха лудниците. Да се чуди човек.
  • търговци” – повечето от този вид вероятно вечно имат проблеми със стомаха. И съня. Стомашните им неразположения се дължат главно на факта, че се самоизяждат, понеже не могат да намират нови начини да прецакват околните толкова бързо, колкото им се иска. Със съня ? Сън не спят, за да ги търсят.
  • фермери” – селяните на новото време, ощетени от търговците и бизнесмените, вечно неуспяващи да свържат двата края.
  • журналисти” –  Ако видите забързан журналист и тръгнете след него, скоро ще стигнете до цяла тълпа от тях. Най-често заобиколили паднал в беда. Приликата им с хиени и лешояди спира до способността им да надушват мършата отдалеч. Докато хиените и лешоядите извършват т.нар. санитарни функции, журналистите разнасят заразата и раздухват пожара.
  • политици” – Да не се бъркат с кърлежите. Кърлежите се пускат, когато се напият.
  • производители” – подобно на фермерите и те са ощетени от всички, но се опитват да компенсират не-влагайки средства в производството. Липсата на качествен контрол работи в тяхна полза.

5 коментари »

  1. myNeonSun каза:

    August 24, 2014 в 12:49 AM

    .@gatta__negra против етикирането, но обощението си струва. хайде на огледалото, народе!

  2. GattaNegra каза:

    August 24, 2014 в 1:13 AM

    Да права си. Лично аз имам склонност към етикиране, и понеже ме критикуват заради нея, гледам да я подтискам. И забелязвам, че за съжаление не осъзнаваме какво се случва около нас докато си лепим етикети.

  3. Margarita Stoykova каза:

    August 24, 2014 в 1:09 AM

    Margarita Stoykova liked this on Facebook.

  4. Iva Micheva каза:

    August 24, 2014 в 10:09 AM

    Iva Micheva liked this on Facebook.

  5. Diado Iotzo каза:

    August 24, 2014 в 2:14 PM

    Diado Iotzo liked this on Facebook.

добави

Spam protection by WP Captcha-Free