Пълен миш-маш ~ (не яж докато четеш!)

в : fixed!Todayремонт

03.31.14

@ 11:47 PM

от GattaNegra

От 4 дни нещо в тоалетната миришееее…
Точно направиха мазето, да натрупаме там боклуците останали от сагата с банята и да си починем от ремонти тази година и фрас – в 4тък сутринта локва на пода на 00.
В петък си беше баш локва вече – неприятна, миризлива и грозна.
Избърсах я аз, обаче в събота – пак локва. Установих, че тече от снадката между трона и тръбата от стената.
Паниката беше пълна. Добре казваше майстора миналата година да оправим и тронната зала заедно с банята, ама на – не сме го измислили, няма пари, хем без баня, хем без 00 – доводи безброй.
Те ти булка Спасовден.
И в неделя – цъкъра-пъкъра – в Бриколаж.
Нашия майстор капризен – това не е качествено, онова издрано, другото дефектно – поне три чинии разгледа от-до, преди да одобри една и то с мърморене..
Избрахме квадратна. Сега ще ми стане ли квадратно д-то?
Тръгна човека да монтира. В притихналия Неделен следобед гръмнаха къртачи и чукове. Пред погледа на смаяните комшии двамата майстори-юнаци изнесоха стария, употребяван трон и го гуднаха в багажника на служебната си кола. Ляххх!
Оказа се, че всъщност то си е текло под циментовата замазка години наред и си е миришело и от това, но аз нали все поливам с белина, че и на котката сандъчето стоя в същото помещение сумайси време, та не съм разбрала. Ъууу!
Заради сложността на упражнението и изискванията към проекта чакаме от вчера до събота – за да дойде майсторът да довърши.
Сега ме е яд, че не снимах коридора при другите ремонти, обаче вече гледката на инструментите плеснати на пода хич не ми прави впечатление. Свикнахме да живеем на строителна площадка. 🙁

Днес следобед точно бях забравила за тия драми, унесена в обучението на разни колеги, майка ми звъни и пищи по телефона:
– “Всичко е в л**наааааааааааа!!!!!”
Изправиха ми се косите, обаче се оказа, че всъщност на друго място в блока е станала дори по-голяма от нашата авария, и тя само звъняла да ме питала къде били някакви ключове… Ъххх!

Междувременно момичетата от сдружението за търсене на добри осиновители за животинчета се сетиха за наш Шацо.
Да ама на Шацо снимките му били кофти. Ей сега преди малко точно заспивах и ми писаха да се разберем кога една дама да дойде да го снима професионално…Е да ама как да посрещам милички девойки на гости на какао и бисквитки да правят фото сесии на котарака, докато майстора разнася тоалетната чиния из къщата?

Отгоре на това преди две седмици ОТНОВО преместихме офиса…
Пълен миш-маш.

2 коментари »

  1. lanzz каза:

    April 1, 2014 в 12:11 AM

    Пфф, блазе ти. Ние преди няколко месеца викнахме ВиК заради такова леко и безобидно попротичане от тръбата на тоалетната чиния, и почти както дойде майстора и започна да връща канална вода от всички сифони в къщата 🙂 Запушена вертикалната канализация, връткане с пружини, едни непредвидени разходи, и така.

  2. GattaNegra каза:

    April 1, 2014 в 12:32 AM

    Ооо, това задръстена яма на къща или задръстени тръби на къща е жив ужас – малка бях, когато бяхме под наем в кв- Симеоново и се наводни мазето, понеже някаква тръба се запушила, още ме е гнус да си го спомням!
    При нас щастието е, че всички канали и тръби с чиста вода в нашия апартамент са на отделни щрангове – няма лесен начин да протекат л. от кухненската чешма да речем..

добави

Spam protection by WP Captcha-Free