Fender Squier Strat – вече си е при мен :D

в : ArtTodayкитарамузикаремонт

02.26.14

@ 12:03 PM

от GattaNegra

Изчетох маса “за” и “против” относно Fender Squier Strat като първа китара за начинаещи и ми става все по-смешно. Мисля си, че както начинаещите, така и професионалните китаристи с достъп до Интернет се вманиачават прекалено много на тема звук и дърво и бла-бла.

Каквато и да е китарата, за един неопитен мишок като мен е все едно – стига всичко да и е в ред.

Та в тоя ред на мисли – взех си Squier Strat-a (миличкия) днес  от майстора, където смениха струните, натегнаха грифа и фиксираха тремолото. Самият майстор свършил тая работа го нямаше, за да го попитам разни дреболии, но общата препоръка е “свири, да не ти се скапва инструмента”. А в моя случай горката китара кисна непипната почти три години откакто я взех.. Лош човек съм аз!

Хората там са много любезни и отзивчиви и ми изслушаха всичките несвързани обяснения за това кое не ми работи и как не ми работи и т.н., за да разберат какво ме мъчи преди изобщо да седнат да ценообразуват и мародерстват. Вероятно съм поредния идиот, комуто е щукнало да ги пита тъпи въпроси, но с нищо не ми го показаха. Харесвам ги. 😀


:sunny:От всички писания из разните там форуми установих, че на тоя модел това му е главния дерт – ако не се фиксира тремолото китарата се разстройва и дразни  – щото била дърво…

Ходих да им мрънкам и за евтиното кубе, което дойде с тая китара. Абе бръмчи и ме дразни, включвам се в усилвателя, щото не мога да го понасям. Та нося го аз в магазина – трае си, няма бръм, няма нищо. Присъдата е, че тоците у нас са смотани и явно и това ще се ремонтира.

:ap: Поне си имам оправдание за пред света – що правя поредния ремонт? – ми щото ми бръмчи кубето.  Намерих си копче, та си купих балтон…

Препоръката беше като не ми харесва как ми свири кубето да ида да си купя акустична (при лютиера е! днес ще му звъня да го тормозя), или да си дрънкам без кубе, понеже за начинаещ, който учи акорди това също било ОК (да, кубето бръмчи, съседите спят и за това дрънкам без да се включвам никъде от доста време насам. И представете си шока, който изживях с акустичната, щото звуковата и вълна е в пъти по-силна от тази на изключена електрическа китара!)

Сега си търся някакви уроци близо до гнездото, щото си се познавам и ако няма кой да ми нашоква канчето ще ме замързи на B  и там ще си остана.

[wo1rry.gif]

2 коментари »

  1. zeridon каза:

    February 27, 2014 в 9:05 AM

    За кубето може да пробваш:
    * завърти щепсела на 180 градуса
    * включи го в контакт без земя
    * VOX amPlug

  2. GattaNegra каза:

    February 27, 2014 в 11:44 AM

    Ами то с кубето драмата е, че като посвиря малко започва да бръмчи по-силно от китарата. Като я включа в усилвателя или в педала или в миксера го няма тоя проблем. Нито 180 градуса нито нищо не помагат, а в соц блока ни няма земя в нито един контакт мисля. Май ще трябва да го заземя на парното или нещо от сорта.
    Тоя VOX amPlug е много хитра джаджа, може би е точно каквото ми трябва, хмм.. Благодаря за идеята!!!

добави

Spam protection by WP Captcha-Free