N900 – приключения без край :D

в : 1337Today

12.17.13

@ 4:34 PM

от GattaNegra

Такааам. От къде да започна.

Какво по дяволите е N900 – full specs

Мъчих се аз доста в последните години, да свикна с писането на виртуална клавиатура. То не бяха фейлове на аутокъмплийта, то не бяха магарешки ревове нощем, докато се опитвам да напиша нещо.

А ако си фиркан просто е безценно какво може да пратиш.:ah:

Взе, та ми писна. fing23

От години насам имах една трепетна мечта – да имам таблет.  Даже бях ходила в Мтел да се опитам да си купя един, обаче те осуетиха това ми намерение успешно.

От години също така завиждам на един как рисува ягоди на един N900. Обаче пустата сапунерка ного пари ве! Така и не си го купих, после остаря.

Обаче ето, откакто взех HTC-то, а после и другото само се мъча с писането. А нали ние жените.. (една бивша колежка от Нола7 ме научи на тоя израз, благодаря ти! Тук пасва добре 🙂 ) Та нали ние жените много говорим и като седна да пиша смс той не е само един, да не говорим за туитове и т.н., а с маникюра – просто забрави. Дори с къси нокти по време на катеренето не мога да се оправям.

И Искам такъв телефон да си рисувам ягодиии!!!

Тая година реших за РД да си подаря нови тонколони, обаче пак се оляхме с ремонта и не ми остана време. За това минах на план Б – N900 втора ръка.

Цецо ме подсети да добавя:

Освен това, като малка исках Барби и не ми купиха, купиха ми по-яка кукла, ама аз исках Барби и тва е. После като станах голяма исках n900, но не си купих, купих си HTC ама исках N900 и за да не стане като с тъпото Барби взех та си го купих, щото сега аз сама си решавам кви боклуци да си купувам. 😀

Беше драма да намеря правилната обява – на пазара варират от 140 до 350 лв., моят го взех на двестеинещо, без стилус, но много добре запазен.

Младежът, който ми го продаде беше много любезен, видяхме се в 1 мол в 1 кафене, както си трябва. Преди това си говорих с разни, дето не пращали с “отвори и плати” и с други, дето искаха да се видим едва ли не посред нощ под някоя лампа.

Не мерси.:ajaweki:

Та, озовах се аз  у нас с новата играчка и какво се оказа –  SD Card слота не бачка. Бре, четох, бре мазах. На тоя модел голямата драма е тъпия магнит отзад на стойката на капака на камерата. Падал бил. Да ама моят си е там Е, разбрах, че сензора за задния капак не работи, за това не работи и четеца на карти. Имало кърнъл пач за модула за тва. Ама аз го поомазах,  наложи се да префлашна даже. Най-накрая благородните люде от #maemo ме убедиха да отворя телефона, по тоя клип, и се оказа, че тъпия чип на тъпия сензор просто изпадна в ръцете ми! [smile218.gif]

Eй тука на тая снимка се вижда – едно мъненко черно балиго, транзистор ли е, вдясно от сд-картата, гад проста е то!

В Адсис имат духалка с горещ въздух да парнат  гадината, но аз искам още малко да си я поимам без да я излагам на риск, така, че ще почакам- да не говорим, че винаги са ми стигали  8 G а нокията си идва с 32G.

Power kernel с пач върши работа – видяхме, че поне кард рийдъра работи като кажеш на кърнъла да не му дреме за отворения капак. Обаче  пача е за стара версия на кърнъла, не мога да го отворя да видя какво още е сменяно, тресна ме параноята рийшли, а и аз нали не си падам по къси съединения, та оставих варианта на страна. Ако поенето на балигото не стане, ще пиша пач за новия кърнъл и така. Всъщност то макар и да е сравнително лесно не съм си играла с маемо, та ще ми е забавно.

:bv:

Имало, каза един гуру в чата, и как да се окъсят пиновете, ама това е too dirty според мен.

А за NEO900 знаете ли? Е, вече знаете!  Нямам търпение това да влезе  в mass production  първа жичка ще съм!

[smile112.gif]

Нещо като проекта Правец 😀

В заключение – адски се кефя на сапунерката,  вече от месец и нещо я имам, може да е с размери на тухла 4-ка, но поне мога да пиша като нормален човек с нормална клавиатура, да се бъзикам с компютрите на колегите по ssh и да си рисувам ягодки колкото си искам! Направо се родих откакто  я имам.  А, да не забравя – има камера Carl Zeiss, свестен тетрис, освен това вече пробвах и дори става за гледане на филми, с много ниско качество разбира се, но на кого му пука 😀

Кофти момент е, че слушалките стават само на нея, не мога да ги ползвам с лаптопа. Друг кофти момент е, че мноого се влачи, но neo900 ще оправи нещата. На това пък кофтия момент е, че вероятно ще е на пазара когато внуците ми станат абитуриенти, но на кого му пука 😀

:ajatki:

 

 

4 коментари »

  1. Tsetso Zdravkov каза:

    December 17, 2013 в 9:15 PM

    Този боклук, от коя кофа за вторични го изкопа ?! – При това и за 200+ кинта…
    Една N9 струва 150… а е 3 класа отгоре…
    А аз продадох старата ми лумия 800 (реално ползвана само 6 месеца ) за 170лв.
    Първият кусур на тоя пръчкофон е, че е с Маемо… това е най-недъгавата ОС на пазара… – ти сама каза, че си пачвала кърнъла…
    Ти телефон ли си взимаш или правец ?!
    Второ, тоя ‘чекия’ е с резистивен дисплей, при това с ниска чувствителност…
    Трето – клавиатурата му е паянтова… да беше взела стар HTC Desire Z
    Четвърто, камерата му може и да е била Цайс, но от годинките лещата най-вероятно е помътняла и вече снима по-зле и от китайска реплика…
    Такива пръчкофони варират средно около 100-на лв. А тия на над 150+ са от далавераджии, които гледат да изкярят на дребно…

  2. GattaNegra каза:

    December 17, 2013 в 8:55 PM

    Начи, Цецо, е сравнението между htc то и нокията. Разликите нема да ме ущипят, но :
    Първо екрана е резистивен наистина, на мен ми е мега много пъти по-удобен да си цъкам с ноктите, отколкото онова мазно петно, дето се пипа с кебапчето и в края на един пасианс само обезмаслител го спасява. pinch-а леко ми липсва, но не е болка за умиране. Хич!
    Второ казах, че намерих пач за стария кърнъл и евентуално ако поенето не сработи ще пачваме новия. И глей ся, ти се изказваш ного неподготвен в случая, щото Нокия тоя скапан сензор са го сложили да пази – hot swap protection 1 вид – като отвориш капака картата сама се ънмаунтва, да не загори. Обаче при мен чипа се е разпоил.
    И преди да ида да пребия човечеца, от когото взех телефона ми обясниха, че той не е виновен, понеже, забележи, европата била приела конвенция да няма олово в калая, на което се дължат калпавите спойки.
    Сега той дали е продавал телефона заради това, или заради онова, което ми каза, когато се видяхме, мога само да гадая. Обаче, ако историята, която ми сподели е вярна, то вероятно тъпия кард слот никога не е бил дори ползван, че човек да знае, че не работи. Мой си е проблема, че не го тествах още на място, ама ум царува, ум патки пасе.
    Цената му е двойна на чисто ново, и ако не се бях набутала с тъпото HTC desire щях да взема нова N900 ама на! Маемото може и да е старо, обаче е стабилярка, в сравнение с преебания Андроид, който вече не мога да понасям – в офиса с това се занимавам, да тествам шитни на Андроид и ще ти кажа, че по мое виждане старите версии са в пъти по- от новите. Само едно сравнение мога да ти направя – стар хардуер, HTC Wildfire и нов HTC Wildfire – еми новия така се влачи, че заспивам само докато ми зареди новините.

  3. GattaNegra каза:

    December 17, 2013 в 9:31 PM

    Но.. Цецо реши да ме храни във ФБ,
    за това и аз му отговарях там…

  4. disastacre каза:

    December 18, 2013 в 1:26 PM

    @Gatta__Negra, слушалките на телефона стават за комп, просто не трябва да ги втъкваш целите, пък “само главичката” и още малко. Пробвай!

добави

Spam protection by WP Captcha-Free