Еко торбички ама друг път! (за лайната на нашите любимци)

в : So what ?TodayДомашни любимци

10.18.12

@ 1:26 AM

от GattaNegra

Оригиналното заглавие на поста:

Лайняна работа – котешки тоалетни и торбички за лайна, за стопаните с любоФ!

online Зоомагазините са измекяри.

Ако не ти се чете целия пост, но искаш да разбереш защо мисля така – мини нататък!

Сега като имам две котки у нас положението е следното х 2:

  • ака се поне два пъти на ден;
  • пишка се поне 4 пъти;

Ползвам бентонитови котешки постелки, защото:

  • силиконовите  – се вмирисват и коткАТА (моята, тя ми е мерило)  пикае отвън, из банята или ДО тоалетничката, но те и вътре в нея. Бойкотира я още на третото пикане, прегнусява се само за акането, но с видимо нежелание, понеже пикнята не се маха, а само потъва в прозрачните гранули и УЖ не мирише, но аз си я усещам, а котката .. не ми се мисли …
  •  дървените – ми извинете, ама те освен, че миришат на напикан картон и се разкашква всичко вътре не стават за друго освен за илюстрация как за нищо не стават. Котката стиска един цял ден преди да влезе за втори път в тоалетната си и когато го направи беше с такава физиономийка, чак ме досрамя, че едва ли не и правя номер.
  • други – ми не знам какви други всъщност съм пробвала – като ни беше нова котката купувахме всеки месец различна, за да установим по метода проба-грешка, за да разберем коя е най-добра. Обаче ..

БЕНТОНИТОВАТА тоалетна, и то ситната намирам –също и котката така намира – за най-добрата до момента.

Защо?

Както описах по-горе преди Кити чистехме тоалетната почти след всяко ходене – или около шест пъти дневно. Да, за да не мирише трябва да се чисти непрекъснато, точно както си пуска човек водата от казанчето. Няма други положения. Ако няма човек вкъщи и не се изчисти не е фатално, но котката подивява и вдига скандали, че и е мръсно и е обидена часове наред. Не разбирам как някои хора пишат из форумите, че едва ли не просто сменят постелката веднъж седмично. Не ви ли смърди we? Каквито и варианти да сме пробвали котката е най-доволна когато се чисти поне 5 пъти дневно.

А сега – нататък!

Значи сега с Кити сметката показва, че у нас общо котешки тоалетни се чистят средно около 10 пъти дневно.

Пишканото отива в коша за боклук, а аканото – в тоалетната.

Да де, ама то бентото в плика в кофата пак си намирисва, и вече като е в двойно количество направо си стана драма, защото отвориш ли кофата те лъхва една миризма… Дори и да се изхвърля всеки ден – пак се усеща. Ето защо ме осени да пъхам всяко пишкано в торбичка и така да ги изхвърлям. Пробвах – получава се идеално и не мирише.

Да де, ама това са 10 торбички дневно, понеже понякога, когато не мога да изпощя аканото добре го мятам и него в торбичка – нали открих “топлата вода” с тия торбички…

Защо всъщност занимавам света с лайното на котката си?!

Ами ето защо:

След простата сметка, че ~6х30х12=2160 пликчета (Кити се предполага, че ще я връщам, за това не я броя!) и като се замисля за факта, че те са пластмасови, реших да се опитам да си купя подходящи пликове “за изпражнения” от …. ми от зоомагазина, разбира се.

И какво се оказа – или купувам 20 найлонови пликчета с контейнерче за 5 лв., или пък хартиено пликче за ~ 70 стотинки едното.

WTF???

Едно, че ако взимам найлоновите нямам идея какво ще правя накрая с всичките тия пластмасови контейнерчета?! и второ с хартиените сметката ми не може да е вярна, нали? – 2160х0.7=1512 лв. за ТОРБИЧКИ ЗА ЛАЙНА ГОДИШНО!!!

WTF???

 Добре, аз си измислям сама проблем, да разправям с котешки лайна, ами реално стопаните на кучета, които по закон са задължени да чистят след тях, те какво?!

Ок, казах си аз – хартиените от зоомагазина не ме уреждат, но дай да потърся bio degradable торби, нали найлоновите и без това ще стават по 55 стотинки догодина… (То бентонита е някаква глина там, така че мисля си, се размива, и ако го увия в еко-торбичка се предполага, че накрая нищо няма да остане, или поне ще е по-безвредно от нормално найлоново пликче?!)

След доста ровене в Интернет намерих и звъннах на две фирми, които предлагат такива продукти. Любезно ми се обясни, че те производителите нямали сметка и за това ЕКО торбички не се правели, технологията била по-скъпа и дрън-дрън.

Е КАК ТАКА?? нали изродите за това вдигнаха цените на найлоновите пликчета, щото не били ЕКО?Разграждали се по 1000 години?

Защо не се насърчават ЕКО торбичките тогава?

Все пак им досаждах достатъчно, че да ми предложат цена от 0.05 лв./бр.

Да ама обаче, аз реших да потърся по-сериозно и намерих, че има ХАРТИЕНИ торбички с цена За 1000 бр. – 25,49 лв. или пък биоразградими найлонови с цена за 1000 бр. – 8,64 лв.

Е, ето защо твърдя, че online зоомагазините са измекяри.

ПС. Ето линк за хартиените торбички, които смятам да си купя. Говорих си с хората, имат офис в Младост 3, цените на сайта са с ДДС.

6 коментари »

  1. lanzz каза:

    October 18, 2012 в 10:40 AM

    Пускат се и линкове в такива случаи, иначе зоомагазините бълха ги ухапала че някой намерил по-добра оферта, щом не я популяризира 🙂

  2. GattaNegra каза:

    October 18, 2012 в 11:17 AM

    Като ги купя успешно, тествам и видя, че са на ред ще пусна.

  3. kaka_nedka каза:

    October 23, 2012 в 6:35 PM

    Същата история с материала за котешка тоалетна имахме и ние, тогава мацките у нас бяха три.Определено ситен бентонит. Въпросът с опаковането, обаче, решихме по по-икономичен начин. Правя фунийка от стар вестник и глиненото топче вътре. Ако не купуваш вестници, в София едва ли има недостиг на такъв материал поради изобилието на рекламни брошури, пъхани искаш-не искаш в пощенските кутии. Иначе хартиените пликчета изглеждат доста по-естетично, но в случая това не е приоритет 🙂

  4. GattaNegra каза:

    October 25, 2012 в 1:12 AM

    Да де – ние бяхме решили да събираме спама една година и да съдим общината за безотговорност….
    За сега просто обирам и съседския 😀

  5. Иванов каза:

    August 14, 2013 в 1:14 PM

    ето това е решението за тоалетната 🙂 http://www.ebay.com/itm/New-Tidy-Cats-Breeze-Litter-Box-System-for-Multiple-Cats-1-Count-Kit-/171093797416

  6. GattaNegra каза:

    August 19, 2013 в 11:06 AM

    Да, може би…
    Все пак при мен лошото е, че те не ходят в една и съща, понеже са темерутчета 😀

добави

Spam protection by WP Captcha-Free