Магазин Стената (edit 2013)

в : So what ?ниско качество

09.28.11

@ 3:39 PM

от GattaNegra

Става дума за магазин Стената, намиращ се в Слатина.

Пускам поправка към този пост, тъй като не мисля, че има смисъл да пиша нов. Декември 2013 г.

Озовах се там по идея на другарчето, с което после изкачихме вр. Мусала (даже без да зная къде съм тръгнала, но и снимка имам!) с идеята да проверим нямат ли обувки като за моя милост. Е, не харесах нищо, за това си го качих к португалските кубинки с токчета, и още не ми е минала пришката на петата (то на обувките нищо им няма, но бедата е от некадърния шев дело на един обущар, който поправи едната).

Магазинът продава спортна екипировка.

Най-интересното поне според мен са обувките с пръсти.

Image taken from Internet

Магазинът се намира в някакъв залинял търговски център, от типа на базара в Зала Универсиада.

Отвътре е широкичък, вътре има наистина спортни стоки, но ето какво ме смути искрено и лично:

  1. Относно стоките:
    • някои от стоките са видимо залежали;
    • доста от стоките нямат групови И индивидуални етикети с описани размери, цена и материали, да не говорим за други подробности;
    • на адски скъпите обувки липсваха етикети с ясни надписи на български;
    • някои от стоките имат български етикет лепнат върху оригиналния. Например нещо, на чийто оригинален етикет пише “Made in China” на бг. етикета носи гордото “Произход – Швеция”;
    • видях счупени стоки по рафтовете;
    • Има доста приятна промяна в съдържанието на рафтовете и състоянита на артикулите от тогава до сега. Последният път когато ходих имаха по много и от всичко 😀

 

  1. Относно обслужването:
  • магазинът е тих като галерия и хората разговарят шепнешком, никой не идва да те попита какво исакш, дори и да се вижда, че имаш проблем или пипаш стоката и я разгъваш/развинтваш в съпровод от сумтене и трясък;
  • единственият продавач в него следобед (събота или неделя беше) изглеждаше крайно отегчен и изобщо не му личеше, че работи в магазина – имаше вид на турист. Доколкото подобна външност съответства на магазин за туристически принадлежности аз все пак си мисля, че продавачът трябва поне малко да се държи като такъв.
  • на моите въпроси относно два артикула (в промоция) за промазване на екипировка и по-специално как се ползват отговорът беше “Това го няма в упътването (за другите подобни продукти). Четете в Интернет.” Мооля?!?!?!
  • на момчето видимо не му достигаше убедителност и самоосъзнаване защо е там и как се очаква да работи с клиентите си.
  • При последното си посещение в търсене на седлка за катерене на щанда имаше две адски любезни дами, които със сигурност се умориха от мен, но не се предаваха и бяха абсолютни ангели, помагаха ми и ми обясняваха за какво да гледам и внимавам. Избрахме ми много добра седалка и съм доволна от нея!.

2 коментари »

  1. М каза:

    February 5, 2012 в 3:38 PM

    ГОРЕЩО ТЕ ПОДКРЕПЯМ НА ТЕЗИ ТИПОВЕ В МАГАЗИН СТЕНАТА. Аз ходих преди седмица (с-ца2/2012г.) в този дето е на центъра. Имаше две момичета, който бяха мног любезни и се суетяха над всеки клиент, търговски охажвайки го за да си купои нещо. Имаше един мъж в напреднал възраст но, явно имаше доста опит в планината, и даваше ценни съвети. НО ТОВА КОЕТО МЕ ВЪЗМУТИ Е ЕДИН ТИП КОЙТО ГЛЕДАШЕ МЕТЪЛ НА ТЕЛЕВИЗОРА И КУФЕЕШЕ В МАГАЗИНА…. ЗЕНИЦИТЕ МУ БЯХА ОГРОММНИ..ИЗВОДЪТ СИ ГО НАПРВЕТЕ САМИ!

  2. GattaNegra каза:

    February 6, 2012 в 2:47 AM

    В метълът няма нищо лошо, но дали мястото за изявяване на индивидуални музикални предпочитания е точно магазин за туристическа екипировка?

добави

Spam protection by WP Captcha-Free