Тъмно като в кучи gz, мокро като в блато, що е то? – Обратната страна на луната III.

в : TodayБисери

07.02.10

@ 12:51 AM

от GattaNegra

Одисеите ми с прибирането до вкъщи след мръкнало продължават.

Пред супермаркетите наместо детска площадка има цяла джунгла. Улиците са осветени само от луната и тук-таме някой прозорец.

Днес побеснях и от факта, че където и да стъпя имаше само вода вода вода и пак вода.

Прибрах се мокра като кокошка, даже гащите ми бяха мокри, за съдържанието на раницата да не говорим.

Улиците преливаха и заливаха тротоарите.

След като се изкъпах намерих сайта на Столична Община и ето какво им написах (адресирано до кмета на София, разбира се).

Може да е малко смешно, може и да има няколко или доста правописни грешки, обаче… другата алтернатива щеше да бъде да избягам утре от работа и вероятно да прекарам събота и неделя в ареста.

Бих желала да обърна вниманието Ви към безхаберното отношение на общинската администрация на района, в който живея – град София, жк. Дружба 1 – към рутинните проблеми.

Поне от 2009 г. нееднократно подавам сигнали по телефона до Улично осветление – София по повод това, че в карето, в което живея, уличното осветление НЕ работи.

С тях съм имала особени разговори, цитирам: “Не можем да направим инспекция в момента, защото поставяме Коледните украси!

Как тази фирма си върши работата е И мой проблем. Като жител на поверения Ви град и страдащ от нападения по улиците гражданин съм заинтересована от качеството на работата им.

Как местните управници вършат своята работа е Ваш, също както и мой проблем.

От години наред на улицата на която живея лампите са вечно изгорели.

Не се ли правят инспекции?

Кметовете не са ли жители на същите тези градове, квартали и блокове?

Не пътуват ли с градски транспорт?

Не ходят ли пеш?

Не вижда ли никой какво става по улиците?

Вечер, по тъмно, човек дори не може да си види пътя пред краката!

С настъпването на пролетно-летния сезон пред обикновените граждани се изправя още един проблем. Дъждовна вода, кал и киша по надупчените тротоари, заети от паркирани коли и цели езера по наводнените улици.

Кой отпушва каналите в София?

Трябва ли да викна частна фирма да изчисти/подмени/ремонтира решетките на улицата пред блока?

Защо газим във вода до глезените, щом се наложи да ходим пеш?

Моля, приемете искрените ми извинения по повод това, че адресирам жалбата си до Вас. Работното ми време не ми позволява да отида и да се срещна лично с кмета на района, в който живея и да му поставя въпросите/проблемите си. Не мисля, че е редно да се налага да излизам в отпуск за целта.

Смятам, че споменатите от мен по-горе проблеми са недопустими за един столичен град. Мисля още, че разрешаването им трябва да става автоматично. Каква е функцията на районната управа, ако не да се грижи за добруването на гражданите в поверените и райони?

Гласувах за Вас, както и много столичани, с надеждата, че ще видим някаква промяна. За нас като данъкоплатци е важно да виждаме, че избраните от нас си вършат работата.

За нас като жители на големия град не е важно само да се лъснат важните улици, когато има чуждестранна делегация. За нас е важно да сме сигурни в безопасността на домовете си и да не се чувстваме застрашени, докато ходим по улиците.

Срам ме е, че живея в такъв град! Моля Ви, накарайте отговорните да се засрамят, че са допуснали да стане такъв!

С уважение…

Да видим отговор ще има ли, и какъв ще е той.

5 коментари »

  1. Steff каза:

    July 2, 2010 в 7:18 AM

    Избягай от вкъщи – на морето 😛

  2. GattaNegra каза:

    July 2, 2010 в 12:48 PM

    @Steff,
    И това ще стане. Само да не съжалявате, като се появя! 😀

  3. Елида каза:

    July 2, 2010 в 9:42 AM

    Хм, браво! Аз водя подобна битка за бездомните кучета и след като нищо не дава резултат, мислех и аз вече да пиша до общината. Иначе и проблемът с осветлението ми е познат – преди 2 седмици всички лампи в квартала ми не светеха и става УЖАСНО тъмно и страшно, нека не се лъжем. Наистина ми е интересно какво ще стане сега и дали поне отговор ще имаш

  4. GattaNegra каза:

    July 2, 2010 в 12:46 PM

    @Елида,
    Ами преди време – ТУК пак бях изтрещяла по темата. Месец по-късно ми отговориха, че и лампите бяха оправили. Но тогава писах не само жалби, но и звънях почти всеки ден на Улично осветление. Освен това бях пратила писма и до разни вестници и телевизии, защото ми беше писнало да се прибирам на прибежки. То по това време и един циганин ме нападна пред блока.. абе изобщо…
    Не вярвам да са сменили лампите заради мен де, но ми се иска да мисля, че и аз съм спомогнала.

  5. Steff каза:

    July 2, 2010 в 6:50 PM

    хахаха 😉 🙂 🙂 😉

добави

Spam protection by WP Captcha-Free