Котката не желае да ака, ако не съм си вкъщи.

в : TodayБисериДомашни любимциСмешки

04.29.10

@ 3:05 PM

от GattaNegra

Това е разказ за Пиу – такава, каквато е.

Най-чудесната, най-прекрасната, най-най-най котката!

Котката не желае да ака, ако не съм си вкъщи.
В момента, в който си отворя очите сутрин се изхожда, и вместо да правя кафе търча да и чистя, защото изпада в истерия, като не е изчистено на минутата.
В момента, в който затворя входната врата вечер и си събуя обувките тя вече е на път към тоалетната. Щом съм седнала на масата с компютъра и е сигурна, че няма да ходя никъде повече – това е обикновено на около петата минута откакто се прибера вечер – тя вече се е изакала.
Най обича да ака точно, когато седна да вечерям – това е явно нейният принос към апетита ми.
Докато не изчистя не спира да врещи обидни думи на котешки.

Ако не се прибера вечер всички врати из къщата се отварят, проверява се къде съм с жален вой, после се ляга да се спи на шкафа в коридора и се виси там докато се появя отнякъде.
Вчера останах да спя у приятелка и днес майка ми ужасено ми писа на скайпа, че котката не ще да ака.
Убедила се е да се изака едвам след като майка ми е висяла стаята ми около час.

Котката не ми дава да се къпя и да ходя до тоалетната – когато ме изгуби от поглед вие жално. Даже се натиска да влиза при мен в банята, после ме бие и ме дере, че се мокря с ах, толкова гадната вода!
Случвало се е да не я пусна и да вие така истерично пред банята, че нашите да ме помолят да излизам скоростно, че съседите да не викнат полиция.

Мрази ми колелото. То стои на балкона .. обикновено.., но оня ден го оставих в коридора.
Котката ходИ да го бие с лапи, преследвА по ред на номерата всеки от хората вкъщи, скъса ни ушите със скандалите си, изтормози ни зверски, докато се сетихме да го махнем. Махнахме го от коридора и се укроти…

Тази котка не се гали. Идва да се гали само, след като съм се къпала и вечер, преди да заспя.
След къпане направо настивам заради нея, защото както си седя с хавлията и си пуша, тя идва, буквално с едно огромно МЯУ и още по – голямо, оглушително МРР МРРР МРРРРР и ми ближе водата, която се стича от косата ми, ближе ме по носа, ръцете, краката, сяда и настоява да бъде галена поне половин час, а аз вися по хавлия.

Вечер, като загася лампите и си легна, тя се тръшка отгоре ми и настоява да я галя пак половин час, иначе ме издира където и падне, или се опитва да разкъса чаршафите.

Ако не съм си легнала след 12 започва да нервничи и да се кара, ако има някоя дреха, метната на стол или нещо веднага я отвлича и се увива като пашкул – покрива си очите, да не и пречи ламата. Ако няма никакви дрехи из стаята ме тормози с писъци и тупаник докато си легна, или докато поне загася лампите.

Нашата котка е най-прекрасната! 😀

1 коментар »

  1. Pantherra каза:

    May 4, 2010 в 11:00 AM

    Най-уникалната котка !!!

добави

Spam protection by WP Captcha-Free