Каварна рок 2014 :D

в: So what ?TodayконцертимузикаТук и тамХоп-троп!

30.06.14

@ 11:36 PM

от GattaNegra

(това е корабен дневник, не е описание на самия рок фест, ако търсиш списък на песните и карта на Каварна – не е това мястото!) 🙂

Пристигнахме вечерта в Петък, настанихме се при хазяйката – дестинация “на светофара” точно навреме за последните парчета на Сигнал. Аз лично тяхната музика не я харесвам, но трябва да призная, че се държат, все още имат присъствие на сцената и забиха много яко!

Драмата се заформи, когато установих, че съм тръгнала с ДВА чифта чорапи и НИТО едни цели обувки, но затова пък с чифт джапанки и едни чехли с токчета. Както и ме предупредиха, вечерта стана доста студено, а аз естествено не си бях взела и нищо топло за обличане. Зъзнахме прилично и се прибрахме малко преди Сигнал да завършат последната серия.

пълен текст »Talk To The Fish!

в: So what ?TodayБисериТук и тамЩрак! Марийка...

28.06.14

@ 5:24 PM

от GattaNegra

Talk To The Fish!

CAM00059-1

 Каварна – плааааааж!

в: TodayТук и там

@ 12:23 PM

от GattaNegra

Времето в Каварна е идеално за плаж, пълно е с праведни метъли, хазяйката ни е супер… Само кметът да беше организирал малко временна заетост за някакви персони с гребла на тоя плаж…

image

 Стивън Сегал в София (мрънкане)

в: Today

27.06.14

@ 10:07 AM

от GattaNegra

Събитието в Сурат Тефтера

Та значи, започна ни отпуската, първо Сегал, след това Каварна. Реенето в облаците обаче е свързано с риска да цопнеш върху, таралеж то от високо.

Така и стана с коцерта на Сегал.

Преместиха го от Маймунарника в София Лайв Клъб понеже щяло да вали.

За мен името на това заведение винаги значи тотален фейл. Първите два пъти, когато имаше тотален фейл някак го отдавах на факта, че съм отишла с приятели да слушам изпълнители, които по принцип не слушам. Но това е третия път, в който се случва там да се обърка нещо и концерта да се сплеска.

Ако знаех къде ще е нямаше да искам да ида, но вече имахме купени билети и нямаше как да се откажем лесно.

И така, събитието беше обявено за 21 часа. Докато се накифля, стигнахме в 21:30 пълен текст »ThereIfixedIt! Смотаната щипка на лампата…

в: fixed!So what ?Todayремонт

04.06.14

@ 8:19 AM

от GattaNegra

Ми значи това са ми най-любимите лампи, понеже имат широка периферия и не ми светят в очите, в същото време мога да си нося лампата където си искам из къщата и да си я щипя тук и там

Да, обаче пластмасата им е гига смотана и за няколко години пружината, която пък е мега здрава, изскача и лампата спира да се защипва.

Вече съм изхвърлила поне три такива лампи заради подобни счупвания и никак не ми се хвърляше и тази. Подозирам, че някъде има цяло, отделно сметище, посветено на лампи от тоя вид, където ги разглобяват, сглобяват една от три и пак са си нормални лампи..

Ето поредната изродщина, която ми роди мозъка, за да поживее съответната щипка още малко.
 Чай по котката

в: So what ?Today

03.06.14

@ 2:02 AM

от GattaNegra

Допивам си изстиналия чай и си мисля как ще ида ей сега и ще си легна.

Не.

Това беше преди 30 минути.

Преди 35 минути  си допивах изстиналия чай и си мислех как зверски ми се спи и нямам спомен още какво. Рекох си – ще го ударя на една глътка и изчезвам. Чашата е дълбока. Проверявам с фенерчето в тъмната стая  – дали някой нагъл молец не се е удавил в тая чаша, че не ми се пият молци..

В краката ми кротко спи Шаци, доволно размазан като депутат пред духалката. Спи пред нея по гръб, изтегнат, и грухти на сън.

Е, как не ми се ще да го будя, за да го отнеса оттатък.

И О! УЖАС!

пълен текст »Ръкавица за маша? MI ?

в: fixed!hairToday

02.06.14

@ 7:51 PM

от GattaNegra

Внимание, това е една битово-Кифленска трагедия!

Като станах на 18 баба ми им подари маша. От ония металните, с щипката, дето се загряват до червено и парят по ушите.

Пробвах да я ползвам веднъж или два пъти, резултатът бе потресаващ именно заради липсата на РЪКАВИЦА ЗА МАША.

Е, тогава изобщо не знаех, че има такива чудеса. Не, че е било толкова отдавна, просто НЯМАШЕ.

Не много след печалния челен опит и последвалото мрънкане в продължение на седмици, една приятелка ме светна, че имало и такова чудо.

И започнах да търся..

пълен текст »Гребен за коса от кокос – първи опит (доста смешен :D )

в: ArthairToday

01.06.14

@ 8:42 PM

от GattaNegra

И така, днес е първи Юни, слънцето си показа носа за малко, птичките пеят, бля-бля, чакаме да дойде Юли, че и да се стопли..

Но стига мрънкане. Седях затворена вътре тия дни, понеже валеше, и плакнах очи тук и там, където се продават антични игли и гребени за коса. Да живее Интернет!

Само че, още не намирам качествен магазин за такива неща онлайн – подозирам, че някъде има някое малко закътано магазинче, в което едни много весели хора, странни  и в същото време сякаш там от години, продават такива неща, едновременно ставащи за носене и все пак – уникати.

Нагледах се и на онлайн места, в които продават някакви странни вещи, носещи името “гребен за прически” или “шиш за кок”, обаче аз като ги гледам не биха могли да ми закокят или зашишят косата. За това пък цените им са и те дизайнерски – къде 40, къде 100€ ..

И естествено, както става винаги, реших да си реша проблема самостоятелно. (Повтарям ли се много? Виновно е ето това момиче, понеже и изгледах всичките видеота и прихващам май от нея… Моля мачовците да не кликат – това е линк само за кифли. КЛИК)

Народът е казал – която си има Dremel, има всякакви дървени гребени!

Та значи, грабнах Дремела и един кокосов орех и разпънах сергията на балкона. Слънцето точно понадзърташе, котките се съскаха през комарниците, вятърът разби един гълъб в прозореца  – идилия!

 

пълен текст »