Илюстрация: Що е то нахалство?

в: So what ?Todayремонт

27.02.14

@ 2:48 PM

от GattaNegra

Караш си ти 20-годишния голф, от магазина за гуми те пращат при техен майстор да ти ги смени, той ти сменя гумите, прави реглаж, сменя ти и маслото, макар, че не си го молил, но ти връща колата с издрана боя и ти казва ” е, тя колата ти не е кой-знае кво, айде, нищо ти няма!” Отиваш си със скърцане на зъби, щото не ти се разправя,  обаче решаваш да споделиш челния си опит с хората в магазина и те ти отговарят:

” Еми, ти и без това не го караш (често, правилно или някво друго ad homini), к’во ти пука как изглежда? ”

” Т’ва да не е манекенка, че да гледаш толкова подробно? ”

” Дай си сметка, че то от преди си беше боклук!”

” Ми ще те пратим при майстор на ферарита следващия път, той е скъпо платен, няма да имаш тия проблеми!”

Абе драги, ако е за гума и тел ние българите сме първа жичка! Въпросът е, че българин опрял ли е до майстор – работата е дебела! При дебела работа подобни случки навяват само на СОЦ мършата, дето всички иначе я плюем!

Ай ем спИЧлес!

Днес явно не ми е ден!Fender Squier Strat – вече си е при мен :D

в: ArtTodayкитарамузикаремонт

26.02.14

@ 12:03 PM

от GattaNegra

Изчетох маса “за” и “против” относно Fender Squier Strat като първа китара за начинаещи и ми става все по-смешно. Мисля си, че както начинаещите, така и професионалните китаристи с достъп до Интернет се вманиачават прекалено много на тема звук и дърво и бла-бла.

Каквато и да е китарата, за един неопитен мишок като мен е все едно – стига всичко да и е в ред.

Та в тоя ред на мисли – взех си Squier Strat-a (миличкия) днес  от майстора, където смениха струните, натегнаха грифа и фиксираха тремолото. Самият майстор свършил тая работа го нямаше, за да го попитам разни дреболии, но общата препоръка е “свири, да не ти се скапва инструмента”. А в моя случай горката китара кисна непипната почти три години откакто я взех.. Лош човек съм аз!

Хората там са много любезни и отзивчиви и ми изслушаха всичките несвързани обяснения за това кое не ми работи и как не ми работи и т.н., за да разберат какво ме мъчи преди изобщо да седнат да ценообразуват и мародерстват. Вероятно съм поредния идиот, комуто е щукнало да ги пита тъпи въпроси, но с нищо не ми го показаха. Харесвам ги. 😀

пълен текст »Новата ми китара и тя е карък. Ще си купя тромбон.

в: Artкитарамузикаремонт

23.02.14

@ 10:27 PM

от GattaNegra

Страшен карък ме гони с тия китари – преди години исках  да се науча, обаче нещо нашите ме нахраниха, че с нокти на китара бла бла и задари пуберската си възраст не рачих да махна ноктите та като резултат поотложих ученето.

Тогава една кремона се моташе у нас, но безславно загина : първа фаза – предна дъска, изкорубена от влага, щото някой я метна в мазето … втора фаза – китарата  паднала, предната дъска вече строшена . Много беше красива в моите очи ама => в кофата.

По-късно изрових от мазето орфея на майка ми, ама грифа беше отлепен, и тя също отиде в кофата без колебания.

Същата съдба споходи и някаква друга китара – пак БГ шедьовър, кафява на цвят , хармония ли, нямам идея, освен, че искаха да я изхвърлят, аз я взех, купих струни, сложих ги и грифът изведнъж се отлепи с едно ПЛЯС и аз се ядосах и => в кофата.

Това, понеже надлежно ми обясниха, че лютиерите били скъпо удоволствие, а и не се намирали лесно бла-бла. Е , сега като чета темите, не мисля, че съм сбъркала особено, дето съм ги изхвърлила тия китари. Да не говорим, че всичките имаха някакви кофти емоции около себе си. Инструменти са, жал ми е, ама…

пълен текст »Между колеги .. (петъчно изпростяване)

в: TodayОфисни

14.02.14

@ 5:35 PM

от GattaNegra

колежка (руса бомба с всичко на мястото си) : – Колега, ама ти нещо си много агресивен, напоследък май никак не ме харесваш!?

колега (мистичен вегетарианец с лешникови очи) : -Ъ…?!

аз (простак от съпорта) : –  Ми колежке, ти си такова сочно парче месо, той е вегетарианец, какво да ти харесва?!

Всички заедно (кой ме събра с тия простаци?!) : – ХИЛЕЖ

Влиза шефа и гледа лошо..Размисли по обедно време

в: So what ?TodayБисериВкусни

05.02.14

@ 12:14 PM

от GattaNegra

Пак е време за обяд и пак се чудя какво има за ядене днес в кръчмата отсреща.

Вчера  ядох  свински карета с картофи на фурна, таратор и хляб.

Свинското е вредно, ако бяхме създадени да ядем месо, щяхме да имаме кучешки зъби, всички знаем, че има холестерол и от него се пълнее, събира се под формата на шлака в червата и тн. хубави работи. Печеното е особено вредно,казват, щото нали печените неща са канцерогенни. И особено печените картофи, според някои нови проучвания, които се появяват в онлайн новинарските сайтове напоследък, са канцерогенни та светят. Таратора пък се състои от кисело мляко, в което има лакто-балиги-кви, много са вредни те, краставици, в които има нитрати и сто процента не са мити и чешмяна вода, в която вероятно има манган и тежки метали, само Софийска вода знае, тая вода даже може да е слушала хеви-метъл или псувни и да е станала отровна! Всеки запознат с дискусиите в БГМамма знае, че млечните продукти са строго вредни. Хляба съдържа глутен, захари, мая и .. абе вреден е, нали….

А колегата опулил очи като супени чинии ме пита втрещено що си слагам 4 захарчета в кафето…