Метростанция Младост 3 – на кучето в гъзъ и оттатък.

в: I Me MineSo what ?Todayниско качество

29.01.13

@ 12:48 PM

от GattaNegra

Не зная с кой акъл са я направили там където е тая метростанция Младост 3 . Заслужават да им вземат колите и да ги накарат всеки ден те, бабите и дъщерите им да се возят там до пукване.

Днес реших да не ходя на работа с такси, защото бях на зъболекар, а да взема градския транспорт. Беше 10 часа и реших, че имам време да опитам метрото.

Първо  чаках във ветрилника да светне зелено на пешеходния светофар на Стадиона 5 мин, чаках метрото във ветрилника долу около 10 мин, после се возих около 15 мин в невероятната гъчканица, но не пречеше и да е ветрилник в същото време, така че хем смърди на спарени тела, хем не разбираш кой те опипва и ти бърка в джоба, хем пък си и настиваш в това време.

После се озовах в нищото – два строежа и един паркинг, в далечината – булеварди.

Запитах минувачка как да стигна до Младост 4 и тя сподели, че е от Люлин и идея си няма къде е.

Вървяхме заедно във ветрилника 15 мин. по непочистени тротоари с насрещен вятър и една смътна идея накъде да вървим.

После се разделихме – всяка по пътя си, но не и преди някакъв капут да се опита да ни отнесе точно пред макдоналдса, щото видиш ли ние пресичаме, но според него трябва да летим.

После вървях още 10 мин. в насрещният вятър за да стигна до спирката и 10 минути чакане на автобус. Оказа се, че понеже не зная какъв автобус да хвана съм хванала грешния. Слязох във ветрилника навън отново само след една спирка..

Чаках още 10 мин. Исках да хвана такси, но свободни таксита не минаха, мина само едно Омега Транс… е не мерси!

След това се возих 5, но с всички екстри – вой на криви врати, вой на двигател, воят на вятъра из автобуса, много тежки парфюми, непрана циганка, един, който си “подреждаше джоба”  и една две жени, които упорито отказваха да ме оставят да стигна до шофьора за да си купя билет.

После вървях още 10 мин. във ветрилника за да стигна до офиса.

Общо ме вя 80 минути, от които общо се возих 15.

В момента главата ме боли зверски, а краката ми са чисто мокри.

Искам да има частен АД за идиотите, които менажират градския транспорт, инспекторите и всички подкупни боклуци, които купуват и одобряват разпадащи се автобуси и не глобяват когото трябва заради изпотрошените спирки и липсващите табели. И с един специален кръг за всички клъсти свини, заставащи на най-тясното в автобуса и пречещи на хората да си купят билет, самите те возейки се гратис!Референдум 2013 – двайсеиколко % ?

в: I Me MineSo what ?Today

28.01.13

@ 2:11 AM

от GattaNegra

Когато дядо ми се разболя по-миналото лято, не искаха да го лекуват, не искаха да пратят у нас лекар дори, защото бил стар.

Сега той не отиде да гласува на референдума – каза , че щом бил стар да го лекуват, бил стар и да гласува. В София живеем, за сведение.

Обаче повечето от тия 20 процента са точно дядовците и бабите – тая държава не ще да ги лекува, щото били стари, но те и гласуват, ако и да са стари.

Това му  е на Сергей победата! Старците, които са лъгани цял живот!

Ако вдигаме пак темата за тоя референдум да си помислим за дядовците и бабите си!Детските градини и яслите … А кой плаща сметката?

в: So what ?Today

18.01.13

@ 1:23 PM

от GattaNegra

За момент не можах да повярвам какво прочетох в новините – задължителни детски градини и задължително обучение на децата преди това?! Нима управляващите не са наясно с истерията, която обхваща всички родители щом стане време за записване на детето в детска градина? Никой ли не помни реденето на опашки, скандалите с подкупи и т.н.? Как очакват, че когато този закон се приеме ще може и да се спазва, при положение, че няма достатъчно места за всички деца? Невъзможно е допълнителните детски заведения, необходими за настаняването на всички деца да изникнат като гъби за една нощ! Тези, които в момента съществуват не са на необходимото ниво – самите сгради се рушат, ниско платените служители не се справят с работата, санитарните норми не се спазват..

Говорейки за това се питам – има ли достатъчно квалифицирани педагози, които да бъдат назначени? Има ли пари, с които да им се плаща? И в момента има недостиг на педагози в училищата и заплатите им не са от най-високите.  Не познавам човек, който да си спомня с добро “лелките” в детската градина. Може би е нужно господа депутатите да слязат на земята!

Друга тема е как ще накарат ромското мнозинство да си прати децата в детските градини, и дали изстрадалата българка е съгласна нейното дете да посещава същата детска градина, да хваща въшки и т.н.? Скоро в ефир Меглена Кунева изрази мнение, че не може да се дават социални помощи без някаква инвестиция от страна на подпомаганите – в слчая трудова заетост, желание да се обучават и т.н. И все пак, аз се замислям: дали парите, които едно окъсано циганче изкарва на месец на улицата с просия, джебчийство и т.н. за майка си са по-малко, отколкото получава тя като помощи от държавата за същия период? Дали ще предпочете да го прати на задължителна детска градина, за да вземе помощите, и да се лиши от страничния си доход, или ще го остави на улицата и ще се откаже от помощите?

Училището е равен старт за всички, но не означава, че всички сме еднакви. Има деца, които се развиват по-бързо и по-добре от други. Как ще изтрием тяхната уникалност още преди да се е проявила, ще я смажем в пресата на задължителните забавачки и детски градини, където стискат, защото тоалетните са мръсни, спят по две в креватче, защото следобедният сън е задължителен, мръзнат на студено, защото градината няма пари за ток и парно, ядат стари храни, защото няма контрол?