Това куче си имаше име.

в: So what ?TodayбунищеДомашни любимци

15.10.18

@ 4:13 PM

от GattaNegra

Момчето и кучето тичали из парка.
Изведнъж кучето хукнало нанякъде.
Вчера кучето тича за последен път из парка.

пълен текст »Котешки кенефи

в: So what ?TodayДомашни любимци

15.02.15

@ 8:55 PM

от GattaNegra

bit.ly/1v0nxDv : 14+ не е моя и наистина сере!

У нас има два броя котки.
Те се мразят.
Като се видят се бият.
Живеят “във всяка спалня – котка”.

До сега всяка от тях имаше собствен кенеф. пълен текст »Пешо :D

в: TodayДомашни любимци

06.12.14

@ 1:45 AM

от GattaNegra

А това е Пешо 😀
peho pesho1

За жалост май вече му стана прекалено студено, дори в хола, обаче ще трябва да потърпи, докато се стопли, заедно с котарака.

IMAG1438

Пешо го купихме за “чери”, обаче май си е поне “малка дюля” 😀
Всъщност стайните домати не са особено “сладки” и “като от на баба градината”, обаче пък са уникати 😀Кити 2 – нито едно добро не остава ненаказано.

в: TodayДомашни любимци

17.12.13

@ 4:56 AM

от GattaNegra

 

Обещавам тържествено, че ще се старая максимално никога повече да не направя услуга на когото и да било, колкото и да ме молят и каквото и да ми обещават!
Първият пост – коя е Кити и как се озова у нас- ТУК

Защо го пиша ли? Писна ми от лицемери и кухи хора, от тесногръди идиоти и идеалисти.
И от фалшивите фондацийки ми писна. Ето, загрижните, моля четете надолу и разберете, че това е положението с тая котка веднъж завинаги. Спрете да ми пишете глупости, забравете ми мейла и телефона и ако нямате намерение да прибирате котката у вас не ме занимавайте със себе си. Вашето мнение не ме интересува, честна пионерска!

Демек – ако решиш, че не те кефя, кажи си IP-то да те банна от блога си и ходи у лево.

Най напред – моментното състояние на котката , понеже нали толкова хора се интересувате:

Котката:

 • си търси Дом.
 • не е женска, а е мъжка.
 • не става за дворна котка.
 • е кастрирана.
 • не е напълно здрава. След време е вероятно да се размести сачмата и да се парализират задните крайници.
 • има нужда от нов преглед. За точен медицински статус трябва да иде, за да имаме актуално състояние. При последния преглед ми казаха, че си е добре. Ще ходим на преглед, когато отидем.

Относно домашните навици, котето:

 • е с отлични хигиенни навици! За котка, взета възрастна от улицата е изумително, че никога не е направил беля извън сандъчето – от първия ден, с раните, стреса и всичко! идеално свикна къде да ходи без никаква намеса от моя страна. С извинение – правим изключение, че се опикават, когато се бият с моята котка, но според мен целта му е не да пишка по мебелите, а да напикае нея с цел изразяване на надмощие.
 • се мие по пет пъти на ден, до степен козината и да е мокра на пипане – искри от чистота 😀
 • в началото пускаше тонове косми, но имам чувството , че със скъпа храна и много ресане напоследък космопадът е намалял драстично.

Характер:

 • Котаракът е супер дружелюбен – преди налиташе да дере по лицето на хората, дереше по очите нощем, но сега вече не го прави. Сега спи кротко по цяла нощ, а ако има човек в стаята денем се лепва като гербова марка и се натиква в ръцете му за да се гали и мърка 🙂
 • Много обича да води разговори , понеже е от типа “приказливи котки”.
 • Супер игрив е, тича и скача непрекъснато и си играе с каквото намери, но най-обича от онези най-най-малките плюшени мишки в зоомагазините. 😀 😀 😀
 • Има проблем с храненето – яде твърде бързо и не дъвче , за това накисваме храната, защото иначе я повръща. За цялата година прогреса е, че яде 3 минути, а не 60 секунди. Мерим храната с домакинска везна, понеже може да яде докато има. Прецених, че ще се храни два пъти на ден, просто няма как да осигуря 6 хранения, тъй като няма кой да ги администрира ежедневно. Надявам се с времето да разбере, че може и да яде по-бавно.
 • Не можах да го накарам да си точи ноктите на специално място – скъса всички мебели, не зная дали това може да се възпита у една котка. Нашата не прави така.
 • ! това лято уби един гълъб на балкона – никога не ги оставяме сами без наблюдение по балконите, но едно моментно разсейване доведе до това, че удуши гълъба и го уби. Нашата котка никога не е успявала да примами гълъб. За мен това значи, че котаракът е в добро състояние.
 • Едновременно наивна и нагла котка е, което е някак смешно. Краде храна от масата, ако види, че взимаш и ядеш. Но не се качва да провери има ли храна ако не е видял, че в момента взимаш храна от там. Нашата просто не го прави.
 • Вие и плаче на сън. Нашата понякога мърка или хърка, но никога не вие. С галене и говорене воят спира, но само, когато котката се събуди. В това виждам два проблема

-първо: спи като пън и трудно се събужда,
-второ: доста е стряскащо да се събудиш от бесен вой по нощите и да установиш, че котката има кошмари.

 • Не е подходящ за семейство с малки деца, тъй като има навика да спи на лицата и вратовете на хората.

Обобщено,това е един прекрасен абсолютно нормален котарак, чудесен домашен любимец и приятел, всеки, който го вземе ще е невероятно щастлив с него!

Край на кратката версия. Ако нямаш време да ми четеш мрънкането не чети надолу. Порадвай се на сладичките снимчици  и върви по пътя си.

Хора, като “спасявате” котка или куче, натрисайки го в чужд дом, това не е героизъм а идиотщина!

пълен текст »Дружбенския Марадона (Кити II) :)

в: TodayДомашни любимци

19.11.12

@ 12:38 PM

от GattaNegra

С този пост се извинявам на всичките си съседи.

След като аз спрях да чукам и тропам до никое време, то Кити реши да ме замести. Днес е първият път в който мога да кажа, че не съм спала заради коте с топче.

Това е една доста радостна новина, понеже значи, че котката се чувства добре и не я е страх, мисли за забавления, а не само да се крие и да яде като прасе, че утре може и да няма.

Доктора рече, че трябвало да се виждат чак в средата на Януари.

 Еко торбички ама друг път! (за лайната на нашите любимци)

в: So what ?TodayДомашни любимци

18.10.12

@ 1:26 AM

от GattaNegra

Оригиналното заглавие на поста:

Лайняна работа – котешки тоалетни и торбички за лайна, за стопаните с любоФ!

online Зоомагазините са измекяри.

Ако не ти се чете целия пост, но искаш да разбереш защо мисля така – мини нататък!

Сега като имам две котки у нас положението е следното х 2:

 • ака се поне два пъти на ден;
 • пишка се поне 4 пъти;

Ползвам бентонитови котешки постелки, защото:

 • силиконовите  – се вмирисват и коткАТА (моята, тя ми е мерило)  пикае отвън, из банята или ДО тоалетничката, но те и вътре в нея. Бойкотира я още на третото пикане, прегнусява се само за акането, но с видимо нежелание, понеже пикнята не се маха, а само потъва в прозрачните гранули и УЖ не мирише, но аз си я усещам, а котката .. не ми се мисли …
 •  дървените – ми извинете, ама те освен, че миришат на напикан картон и се разкашква всичко вътре не стават за друго освен за илюстрация как за нищо не стават. Котката стиска един цял ден преди да влезе за втори път в тоалетната си и когато го направи беше с такава физиономийка, чак ме досрамя, че едва ли не и правя номер.
 • други – ми не знам какви други всъщност съм пробвала – като ни беше нова котката купувахме всеки месец различна, за да установим по метода проба-грешка, за да разберем коя е най-добра. Обаче ..

БЕНТОНИТОВАТА тоалетна, и то ситната намирам –също и котката така намира – за най-добрата до момента.

Защо?

Както описах по-горе преди Кити чистехме тоалетната почти след всяко ходене – или около шест пъти дневно. Да, за да не мирише трябва да се чисти непрекъснато, точно както си пуска човек водата от казанчето. Няма други положения. Ако няма човек вкъщи и не се изчисти не е фатално, но котката подивява и вдига скандали, че и е мръсно и е обидена часове наред. Не разбирам как някои хора пишат из форумите, че едва ли не просто сменят постелката веднъж седмично. Не ви ли смърди we? Каквито и варианти да сме пробвали котката е най-доволна когато се чисти поне 5 пъти дневно.

А сега – нататък!

Значи сега с Кити сметката показва, че у нас общо котешки тоалетни се чистят средно около 10 пъти дневно.

Пишканото отива в коша за боклук, а аканото – в тоалетната.

Да де, ама то бентото в плика в кофата пак си намирисва, и вече като е в двойно количество направо си стана драма, защото отвориш ли кофата те лъхва една миризма… Дори и да се изхвърля всеки ден – пак се усеща. Ето защо ме осени да пъхам всяко пишкано в торбичка и така да ги изхвърлям. Пробвах – получава се идеално и не мирише.

Да де, ама това са 10 торбички дневно, понеже понякога, когато не мога да изпощя аканото добре го мятам и него в торбичка – нали открих “топлата вода” с тия торбички…

Защо всъщност занимавам света с лайното на котката си?!

Ами ето защо:

След простата сметка, че ~6х30х12=2160 пликчета (Кити се предполага, че ще я връщам, за това не я броя!) и като се замисля за факта, че те са пластмасови, реших да се опитам да си купя подходящи пликове “за изпражнения” от …. ми от зоомагазина, разбира се.

И какво се оказа – или купувам 20 найлонови пликчета с контейнерче за 5 лв., или пък хартиено пликче за ~ 70 стотинки едното.

WTF???

Едно, че ако взимам найлоновите нямам идея какво ще правя накрая с всичките тия пластмасови контейнерчета?! и второ с хартиените сметката ми не може да е вярна, нали? – 2160х0.7=1512 лв. за ТОРБИЧКИ ЗА ЛАЙНА ГОДИШНО!!!

WTF???

 Добре, аз си измислям сама проблем, да разправям с котешки лайна, ами реално стопаните на кучета, които по закон са задължени да чистят след тях, те какво?!

Ок, казах си аз – хартиените от зоомагазина не ме уреждат, но дай да потърся bio degradable торби, нали найлоновите и без това ще стават по 55 стотинки догодина… (То бентонита е някаква глина там, така че мисля си, се размива, и ако го увия в еко-торбичка се предполага, че накрая нищо няма да остане, или поне ще е по-безвредно от нормално найлоново пликче?!)

След доста ровене в Интернет намерих и звъннах на две фирми, които предлагат такива продукти. Любезно ми се обясни, че те производителите нямали сметка и за това ЕКО торбички не се правели, технологията била по-скъпа и дрън-дрън.

Е КАК ТАКА?? нали изродите за това вдигнаха цените на найлоновите пликчета, щото не били ЕКО?Разграждали се по 1000 години?

Защо не се насърчават ЕКО торбичките тогава?

Все пак им досаждах достатъчно, че да ми предложат цена от 0.05 лв./бр.

Да ама обаче, аз реших да потърся по-сериозно и намерих, че има ХАРТИЕНИ торбички с цена За 1000 бр. – 25,49 лв. или пък биоразградими найлонови с цена за 1000 бр. – 8,64 лв.

Е, ето защо твърдя, че online зоомагазините са измекяри.

ПС. Ето линк за хартиените торбички, които смятам да си купя. Говорих си с хората, имат офис в Младост 3, цените на сайта са с ДДС.За кучетата, котките, децата и … мамата…

в: So what ?TodayДомашни любимци

@ 12:13 AM

от GattaNegra

Не мога да се въздържа и ще го напиша тоя пост, пък ако ще цялата БеГеДрама да се изреди тук да философства.

Коментарите се модерират все пак! 🙂

Начетох се на простотии тия дни из форумите по повод Кити и нейния проблем с транспорта, наслушах се на идиотски тиради относно защо се хранела котката пред блока и нека и сега като е застреляна. . . Вие не сте хора бе!

В момента, в който помолих ВСИЧКИ наоколо за помощ изведнъж от никъде се изръси един тон граждани, които на едро обясняваха как помиарите са за в кофата и как не сачма, а брадва трябвало –  да не се хабял материала.

“Не взела да си роди дете, на мачките ще трепери!”

Всяка година, особено около 15 Септември многохилядният български родител изревава колко скъпо било да се обзаведе ученик, как дрешките и тетрадките стрували майка си и баща си, колко тежки били чантите на учениците и колко трудно стигали отрочетата им до и от школото, как им липсвали извън класни занимания, колко били ниски детските надбавки … По форумите и из коментарите тук и там има бакалски сметки от типа “Гошко ми излиза ей-толкоз” …

После същите тези лавват с особено мнение за домашните любимци и уличините кучета. “Да гледаш куче е лукс”- отсичат някои. “Домашните животни – на село!” – лаят други.

Ами драги, мили съграждани(?) точно вашата бакалска сметка ще ви покаже, че едно дете е много по-луксозна придобивка, отколкото една котка или дребна порода куче.

И ако не си способен да гледаш животно дали може да се каже, че от детето ти ще стане Човек?

То ако родителите са идиоти за децата какво остава!?Кити – 1

в: So what ?TodayДомашни любимциниско качество

07.10.12

@ 7:30 PM

от GattaNegra

Коя е Кити ли?

Кити е поредното свидетелство за това колко тъпо племе сме ние, хората, и за това как една лястовичка пролет не прави, но пък може да те стопли като истинско лято.

Лиготии и безмозъчно бълбукане можете да видите ТУК.

Историята накратко:

Моя добра приятелка и нейните съседи и приятели се грижат за котките пред блока си, но един ден кварталния идиот вади флоберката и надупчва гз на една или повече котки – не се знае.

Приятелката ми намира кварталната любимка вечерта, на връщане от училище. Заедно с роднините, съученичките и комшийките се пищисва и вместо да настояват за арести пред полицията и да звъннат на 5 местни телевизии, те се заемат да спасяват котето сами. За добре осигурени материално хора такова нещо си е премеждие, а когато си просто тийн с двама пенсионери вкъщи – жив екшън. Полицията казала на пиклите да не говорят глупости и треснали телефона. Перфе… нямам думи.

Приятелката ми обаче е благословена с печени роднини, за това въпреки всички спънки и категоричния отказ на ВЪЗРАСТНИТЕ и РАЗУМНИ много важни и лични  хора(?) –не-роднини около себе си да я закарат заедно с котката при ветеринаря, тя успява някак да я занесе в кабинета. Там и казват, че котката има нищожен шанс, защото сачмата е заседнала право в сърцето и.

Въпреки това от София се наемат да и направят операция, понеже случаят бил интересен, че даже и без пари.

Отново настъпва драма, понеже клиниката е в София, а котето – на 500 км.

Мацката обаче, след двудневно пищене където се сетим накрая се ядосва, хваща си дърмите и автобуса и ей я на, в Централна ветеринарна…

Евалата! Значи, да не кажа голяма дума, но аз имам една такава приятелка. След като минава 1000 км заради котката пред блока, представете си какво би сторила за хората, на които държи? Пожелайте си, ако не сте благословени с такива приятели, поне да нямате такива врагове!

Докторите държат Кити на стационар и изследвания два дни и решават, че котето е в прилично състояние и може да се вземе за домашно обгрижване, докато зарастне раната и се намерят стопани.

Кити трябва да дойде у нас мен за изв. време, докато успеем да и уредим транспорт на обратно, и докато докторите кажат, че вече е наистина добре.

За жалост още е в клиниката, защото аз се разболях вчера, но само да ми мине злето и веднага я прибирам.

Тъъъъй…

Няма да обсъждаме защо въпреки всички рискове котки се хранят по мазета – това е друга страна на проблема с бездомните животни и няма място в тая тема.

Моята болка:

ПОЛИЦИЯТА: изрода, който е стрелял така утре ще уцели дете. Котето е било на площадката пред блока – как пък някой не е видял? Как пък може полицията да се занимава с торенти и жалкото авторско право на извънземните ни “музиканти”, а не им дреме, че въоръжени нещастници стрелят на месо по детските площадки?!

ХОРАТА: всички казват на мацката, която мина 1000 км. заради една улична котка, че е луда. Луда ли? Вие не сте хора, драги! Момичето си е съвсем добре! В нея има човечност и състрадание, които явно на вас ви липсват?!

ФОНДАЦИИТЕ: Преди да стане данданията из ФБ и т.н., преди да събера две и две и да разбера към кого те локално са се обърнали за помощ, писах на две три фондации  – да помогнат със съвет за това как да се процедира, транспорт.. Само от една ми отговориха, че се били занимавали с улични котки, а тая видиш ли … била поета от местна организация. Момичета, извинете ме!. Ако броим като собственици пиклите пред блока, които хвърлят на нещастничетата трохи, то ще излезе, че дефакто само гълъбите нямат стопани ?!?!? По закон май която котка спи на улицата си е улична и това е.

На въпросните сега им написах един имейл с философски разсъждения, дано не се обидят много. Нямам нищо против вас, уважаеми, проблемът е абстрактен!Котешки дремения – котакът на шефа и Пиу

в: TodayДомашни любимциСмешкиЩрак! Марийка...

13.11.11

@ 10:27 AM

от GattaNegra

Котакът на шефа обича да дреме на същите места, както и моята котка 🙂

Снимките са събирани доста време 🙂

   

Ето го, как се е размазал на стола ми 🙂

  

Това е на бюрото на един колега 🙂

 

А ето я и Пиу 🙂

 по-стари